Főoldal Hírek Átólzéig Csípős csirkecomb faszénparázson sütve, pirított, héjában főtt burgonyával

Csípős csirkecomb faszénparázson sütve, pirított, héjában főtt burgonyával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,132
 ehaccp_topbanner3.jpg

Csípős csirkecomb faszénparázson sütve, pirított, héjában főtt burgonyával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 4 db csirkecomb (kb. 1 kg),
  • 50 dkg burgonya
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál Tabasco szósz
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 1 dl olivaolaj
  • 5 dkg fokhagyma,
  • 0,5 g kömény,
  • 1,2 dkg só.

 

A fokhagymát megtisztítjuk, gerezdjeire szedjük és fokhagymanyomón áttörjük, összekeverjük a mézzel, a borssal, a Tabasco szósszal, és az őrölt köménymaggal, ezek után állni hagyjuk.

A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában megfőzzük. Szeleteljük és szeletenként faszénparázson olivaolajjal kenegetve pirosra sütjük.

A csirkecombot kicsontozzuk, majd kissé megütögetjük. Sózzuk, és faszénparázson lassan megsütjük. Az előzetesen kikevert szósszal folyamatosan kenegetjük.

 

Így egy igazán laktató ételt kapunk, mely a csirkecomb pikánssága által igazán ínycsiklandozó fogás lehet.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…