Főoldal Hírek Átólzéig Csípős csirkecomb faszénparázson sütve, pirított, héjában főtt burgonyával

Csípős csirkecomb faszénparázson sütve, pirított, héjában főtt burgonyával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,210
 ehaccp_topbanner3.jpg

Csípős csirkecomb faszénparázson sütve, pirított, héjában főtt burgonyával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 4 db csirkecomb (kb. 1 kg),
  • 50 dkg burgonya
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál Tabasco szósz
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 1 dl olivaolaj
  • 5 dkg fokhagyma,
  • 0,5 g kömény,
  • 1,2 dkg só.

 

A fokhagymát megtisztítjuk, gerezdjeire szedjük és fokhagymanyomón áttörjük, összekeverjük a mézzel, a borssal, a Tabasco szósszal, és az őrölt köménymaggal, ezek után állni hagyjuk.

A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában megfőzzük. Szeleteljük és szeletenként faszénparázson olivaolajjal kenegetve pirosra sütjük.

A csirkecombot kicsontozzuk, majd kissé megütögetjük. Sózzuk, és faszénparázson lassan megsütjük. Az előzetesen kikevert szósszal folyamatosan kenegetjük.

 

Így egy igazán laktató ételt kapunk, mely a csirkecomb pikánssága által igazán ínycsiklandozó fogás lehet.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
  • Egekben a fűszerárak

    A klímaváltozás miatt is drágul a trópusi növények termesztése Az egész bolygót érintő klí…
  • NMHH: egyre többet mobilnetezünk külföldön

    Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezel…
  • Szatmári malom: Folyamatos fejlődés

    A 100%-ban magyar tulajdonú Szatmári Malom Kft több, mint 30 éve a magyar élelmiszeripar m…
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Intenzív országos terjeszkedésbe kezdett a Caffè Vergnano

Budapest, 2024. szeptember 3. – Az olasz prémium kávék rajongói újabb több mint 90 helyszí…