Főoldal Hírek Átólzéig Ropogós csülök, héjában sült baconos burgonyával, pecsenyeszafttal

Ropogós csülök, héjában sült baconos burgonyával, pecsenyeszafttal

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,855
 ehaccp_topbanner3.jpg

Ropogós csülök, héjában sült baconos burgonyával, pecsenyeszafttal

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 2 kicsi vagy egy nagy sertéscsülök
  • 1 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg bacon
  • 1 kg burgonya
  • Bors

 

A csülköt és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát, a póréhagyma fehér részét vékony karikákra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. Egy lábasba két liter vizet öntünk, beletesszük a sárgarépát, a póréhagymát, a hagymát, a fahéjat, a babérlevelet, fokhagymát, megsózzuk és borsozzuk. Beletesszük a csülköt, és többször megforgatva, gyöngyöző forrással főzzük. 1,5-2 óra elteltével a csülköt kivesszük, lecsepegtetjük, és szárazra töröljük. Majd előmelegített kb. 200 fokos sütőben ropogósra sütjük.

A hús levét és a zöldségeket az edényben hagyjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, melyben átpirítjuk a paradicsompürét, beleszórjuk a lisztet, és fokhagymát, 1 percig hevítjük. Levesszük az edényt a tűzről, és lassan, állandóan kevergetve felöntjük a csülök levével. Közepes lángon, kevergetve felforraljuk, majd kis lángon még 20 percig főzzük Végül a mártást szitán áttörjük, vagy, ha úgy tetszik szűrjük, sóval, borssal ízesítjük. Közben héjában sült burgonyát készítünk, ehhez alufóliába csomagoljuk a megmosott, sózott burgonyát.

Az alufóliába csomagolt héjában sült burgonyát félbevágjuk, majd megszórjuk a külön lepirított bacon szalonnával, végül tejföllel meglocsoljuk.

Mikor a csülök megsült, felvágjuk, majd a burgonya mellé,a pecsenyeszaftra tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A húsfogyasztás veszélyeit vizsgálták

Kapcsolatot talált a rendszeres húsfogyasztás és a nem daganatos betegségek hosszú sora kö…