Főoldal Hírek Átólzéig Ropogós csülök, héjában sült baconos burgonyával, pecsenyeszafttal

Ropogós csülök, héjában sült baconos burgonyával, pecsenyeszafttal

4 perc átlagos olvasási idő
0
2,051
 ehaccp_topbanner3.jpg

Ropogós csülök, héjában sült baconos burgonyával, pecsenyeszafttal

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 2 kicsi vagy egy nagy sertéscsülök
  • 1 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg bacon
  • 1 kg burgonya
  • Bors

 

A csülköt és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát, a póréhagyma fehér részét vékony karikákra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. Egy lábasba két liter vizet öntünk, beletesszük a sárgarépát, a póréhagymát, a hagymát, a fahéjat, a babérlevelet, fokhagymát, megsózzuk és borsozzuk. Beletesszük a csülköt, és többször megforgatva, gyöngyöző forrással főzzük. 1,5-2 óra elteltével a csülköt kivesszük, lecsepegtetjük, és szárazra töröljük. Majd előmelegített kb. 200 fokos sütőben ropogósra sütjük.

A hús levét és a zöldségeket az edényben hagyjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, melyben átpirítjuk a paradicsompürét, beleszórjuk a lisztet, és fokhagymát, 1 percig hevítjük. Levesszük az edényt a tűzről, és lassan, állandóan kevergetve felöntjük a csülök levével. Közepes lángon, kevergetve felforraljuk, majd kis lángon még 20 percig főzzük Végül a mártást szitán áttörjük, vagy, ha úgy tetszik szűrjük, sóval, borssal ízesítjük. Közben héjában sült burgonyát készítünk, ehhez alufóliába csomagoljuk a megmosott, sózott burgonyát.

Az alufóliába csomagolt héjában sült burgonyát félbevágjuk, majd megszórjuk a külön lepirított bacon szalonnával, végül tejföllel meglocsoljuk.

Mikor a csülök megsült, felvágjuk, majd a burgonya mellé,a pecsenyeszaftra tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …