Átólzéig Receptek Ropogós csülök, héjában sült baconos burgonyával, pecsenyeszafttal Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-04-20 4 perc átlagos olvasási idő 0 2,724 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Ropogós csülök, héjában sült baconos burgonyával, pecsenyeszafttal Hozzávalók (4 személyre): 2 kicsi vagy egy nagy sertéscsülök 1 sárgarépa 1 póréhagyma 1 hagyma 1 csokor petrezselyem 8 gerezd fokhagyma 2 babérlevél 2 dl tejföl 2 ek. paradicsompüré 10 dkg liszt 30 dkg bacon 1 kg burgonya Só Bors A csülköt és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát, a póréhagyma fehér részét vékony karikákra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. Egy lábasba két liter vizet öntünk, beletesszük a sárgarépát, a póréhagymát, a hagymát, a fahéjat, a babérlevelet, fokhagymát, megsózzuk és borsozzuk. Beletesszük a csülköt, és többször megforgatva, gyöngyöző forrással főzzük. 1,5-2 óra elteltével a csülköt kivesszük, lecsepegtetjük, és szárazra töröljük. Majd előmelegített kb. 200 fokos sütőben ropogósra sütjük. A hús levét és a zöldségeket az edényben hagyjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, melyben átpirítjuk a paradicsompürét, beleszórjuk a lisztet, és fokhagymát, 1 percig hevítjük. Levesszük az edényt a tűzről, és lassan, állandóan kevergetve felöntjük a csülök levével. Közepes lángon, kevergetve felforraljuk, majd kis lángon még 20 percig főzzük Végül a mártást szitán áttörjük, vagy, ha úgy tetszik szűrjük, sóval, borssal ízesítjük. Közben héjában sült burgonyát készítünk, ehhez alufóliába csomagoljuk a megmosott, sózott burgonyát. Az alufóliába csomagolt héjában sült burgonyát félbevágjuk, majd megszórjuk a külön lepirított bacon szalonnával, végül tejföllel meglocsoljuk. Mikor a csülök megsült, felvágjuk, majd a burgonya mellé,a pecsenyeszaftra tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Profession.hu: Nógrád vármegye kivételével mindenhol aktívabbak voltak a munkakeresők a harmadik negyedévben
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A héten ismét három magyar fiatal tehetségnek szurkolhatunk! Október 6-8. között ismét Prága ad helyszínt a világszövetség európai kontinentális elődöntőjének a WACS …
Új Tapas bár nyílt a Duna szomszédságában Élőzene és mediterrán falatok Budapest szívébenNéhány hónappal ezelőtt kellemes meglepetés érte Spanyolország szerelmeseit: új …