Főoldal Hírek Utazás Budapest lett Európa legjobb úticélja

Budapest lett Európa legjobb úticélja

6 perc átlagos olvasási idő
0
961
 ehaccp_topbanner3.jpg

Idén Budapest nyerte el a Európa legjobb úticélja 2019 díjat. Január 15. és február 5. között több mint félmillióan szavaztak a kedvenc európai úticéljukra, a közönségszavazáson a magyar főváros lett az első – közölte a European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet.

Kiemelték, hogy még egy győztes sem kapott ekkora nemzetközi támogatást és ennyi országon kívüli szavazatot (a Budapestre adott szavazatok 77%-a Magyarország határain kívülről érkezett, főként az Egyesült Királyságból, az Amerikai Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból).Budapest győzelme egyhangú volt, a magyar főváros több szavazatot szerzett, mint Párizs, Athén, London, Firenze, Genf, így kerülve a ranglista élére.

Az EBD szerint az elismerés tíz év munkájának a gyümölcse, ez idő alatt Budapest Európa egyik legvonzóbb és legjobb életminőségű városa lett, amely befektetőket, vállalkozásokat, startupokat és utazókat vonz a világ minden részéről. A kultúrába és az örökségvédelmi projektekbe fektetett támogatások hatására Budapest Európa egyik legszebb városa lett és a kontinens egyik legerősebb turisztikai brandjével büszkélkedhet. A város világszerte ismert és elismert úticél mind a turisták, mind a turisztikai szakma körében.

Az eredményt a Forbes, a Condé Nast Travelers, a Lonely Planet, a New York Times és számos kiemelt nemzetközi sajtóorgánum több százmillió olvasóhoz juttatja majd el. A díjjal a nemzetközi publicitás mellett az az előny is jár, hogy a győztes városokba érkező látogatók száma átlagosan 13-25%-kal nő.

Budapest 2018-ban debütált a versenyen és rögtön a 8. helyet szerezte meg Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzve. Tavaly Wroclaw nyerte el az első helyet.

„Az Ön őszi újraválasztása esetén Budapest számára további fejlesztések és projektek lesznek lehetségesek, hogy Európa legszebb városa még több befektetőt és látogatót vonzhasson be” – fogalmazott Maximilien Lejeune, az EBD vezetője Tarlós István főpolgármesternek írt levelében.

Tarlós István főpolgármester örömmel fogadta a hírt, egyben „gratulál” az ellenzék szerencsétlenül időzített, éles kritikáihoz. Hozzátette: a cím elérésében nem kis szerepe volt a főváros Fesztivál- és Turisztikai Központjának.

Az EDBTarlós Istvánhoz írt levele a Budapest Portálon olvasható.

OPH/ Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala Kép: OPH

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …