Főoldal Hírek Átólzéig Különleges borosüvegeket mutatott be az üveggyár

Különleges borosüvegeket mutatott be az üveggyár

4 perc átlagos olvasási idő
0
2,717
 ehaccp_topbanner3.jpg

Különleges borosüvegeket mutatott be az Orosházi Öblösüveggyár

(MTI) – Különleges borosüvegeket mutatott be Magyarországon az Orosházi Öblösüveggyár, amelyekkel egyedibbé és érdekesebbé tehető a borok megjelenése – tájékoztatta a gyár tulajdonosa, az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. az MTI-t pénteken.

 

    Az Orosházi Öblösüveggyár tavaly decemberben készítette el az első belső mintázatú palackokat, amelyekből 500 darabot gyártott bemutatkozásként. A palackokat egyedi igények alapján alakítják majd ki, így logó, felirat, vagy bármilyen különleges minta teheti egyedivé az üvegeket.
    Az eljárást néhány évvel ezelőtt fejlesztette ki és szabadalmaztatta az O-I. Az újdonságot 2010-ben Amerikában és 2011-ben Ausztráliában is sikerrel vezették be a sörpiacra. Az első éves értékesítési adatok 6 százalékos növekedést mutattak az amerikai sörpiacon, míg Ausztráliában 25 százalékos növekedést tapasztaltak éves szinten – közölte a társaság.
    Európában a palack újdonságnak számít, Csehországban egy helyi borászat bevonásával 2013 végén vezették be a piacra.
    Az amerikai központú Owens-Illinois Inc. a világ 21 országában 77 telephelyen gyárt különféle csomagolóüvegeket. A vállalat 2013-ban 7 milliárd dolláros bevételt ért el. Összesen több mint 22 500 alkalmazottat foglalkoztat.
    A tájékoztatás szerint a társaság 1995 óta van jelen Magyarországon, akkor vásárolta meg az orosházi üveggyárat.
    A gyárban öt gyártósor üzemel, a belső mintázatú palackok készítéséhez egy sort vesznek igénybe. A palack rozé és fehér borok számára készül, amelyek iránt jelentős a piaci kereslet.
    Az orosházi gyárban készített fehérüveg termékek 60 százalékát a konzervipar használja, 20 százaléka borospalack, 15 százalék a üdítőipari és 5 százalék a szeszipari termékek aránya.
    Az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. 2013-as árbevétele 6,2 milliárd, nyeresége 706 millió forint volt, 2014-ben 6,4 milliárdos árbevételt és 650 millió forintos nyereséget értek el. Az orosházi gyár 176 dolgozónak ad munkát – tájékoztatott a társaság.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…