Átólzéig Bőrös lazac, narancsleves kevert salátával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-01-25 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,524 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Bőrös lazac, narancsleves kevert salátával Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg bőrös lazacfilé 2 db citrom 2 db kápia paprika 3 db lila hagyma 20 dkg kígyóuborka 2 db paradicsom ½ fej jégsaláta 1 marék koriander 0,5 dl fehérborecet 2 db narancs kifacsart leve 0,01 kg feketebors (őrölt), 2 dkg só. A halfiléket beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután füstölési pontig hevítünk egy kevés olivaolajat serpenyőben, majd beletesszük a lazac filét. Először a bőrös részével lefelé sütjük max. 3 percig. Megforditjuk, és teszünk mellé egy kevés vajat, ezt az oldalt 1,5 percig sütjük, majd levesszük a tűzről és ráfacsarjuk a ½ citrom levét. Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a jégsalátából, kápia paprikából, lilahagymából, kígyóuborkából paradicsomból és az összevágott korianderből álló keverék, melyet a narancs facsart levével és fehérborecettel ízesítünk. Így egy különleges ételt készítettünk, mely ugyan jól mutat majd az ünnepi asztalon, de mégis könnyen elkészíthető és amellett, hogy finom, egészséges is. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Nagy változás jön a Balatonon A Balaton északi partjára is korszerű, légkondicionált villamos motorvonatokkal mehetnek nyaralni az utasok, ha …
MTÜ: elérte a járvány előtti szintet a nyári turisztikai szezon Idén nyáron 16,4 millió vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek, ami elérte a 2019-es szezon …