Főoldal Hírek Átólzéig Bőrös lazac, narancsleves kevert salátával

Bőrös lazac, narancsleves kevert salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,524
Oldalas magazin
 ehaccp_topbanner3.jpg

Bőrös lazac, narancsleves kevert salátával

 

Oldalas magazin

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg bőrös lazacfilé
  • 2 db citrom
  • 2 db kápia paprika
  • 3 db lila hagyma
  • 20 dkg kígyóuborka
  • 2 db paradicsom
  • ½ fej jégsaláta
  • 1 marék koriander
  • 0,5 dl fehérborecet
  • 2 db narancs kifacsart leve
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 2 dkg só.

 

A halfiléket beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután füstölési pontig hevítünk egy kevés olivaolajat serpenyőben, majd beletesszük a lazac filét. Először a bőrös részével lefelé sütjük max. 3 percig. Megforditjuk, és teszünk mellé egy kevés vajat, ezt az oldalt 1,5 percig sütjük, majd levesszük a tűzről és ráfacsarjuk a ½ citrom levét.

Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a jégsalátából, kápia paprikából, lilahagymából, kígyóuborkából paradicsomból és az összevágott korianderből álló keverék, melyet a narancs facsart levével és fehérborecettel ízesítünk.

Így egy különleges ételt készítettünk, mely ugyan jól mutat majd az ünnepi asztalon, de mégis könnyen elkészíthető és amellett, hogy finom, egészséges is. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

2024-ben is indul a #vadateszem kampány

Manapság attól hangos a média, hogy az energiaválságot hogyan éli túl a turizmus, lesz-e e…