Főoldal Hírek Ajánló Az édesszájúak ünnepe

Az édesszájúak ünnepe

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,419
 ehaccp_topbanner3.jpg

2016. szeptember 16. és 18. rendezik meg az Édes Napokat a Bazilika előtt, a Szent István téren. A rendezvény a főváros egyik gasztronómiai attrakciója, amelyen több mint 100 kizárólag tematikus kiállító, gyártó, kereskedő és cukrász mutatja be újdonságait, kézzel gyártott, magas minőségű termékeit, vagy válogatott világmárkák kedvelt csokoládéit.

Az Édes Napok hazánk legnagyobb édességfesztiválja és egyben legszínvonalasabb szakmai seregszemléje. Mára Európában is jegyzett a legnagyobb hasonló témájú rendezvények között.

2011 óta több mint százezer látogató élvezhette az év legédesebb hétvégéjét a Budai Várban, a 2016-os évtől mint a főváros egyik gasztronómiai attrakciója a Szent István téren, a Bazilika előtt kerül megrendezésre, ahol mostantól már nincs belépőjegy.

Több mint száz kizárólag tematikus kiállító, gyártó, kereskedő és cukrász mutatja be évről évre újdonságait, kézzel gyártott, magas minőségű termékeit, vagy válogatott világmárkák kedvelt csokoládéit. Az Édes Napok volt az első olyan magyarországi fesztivál és szakvásár, ahol ennek a nemzetközileg is új trendnek hazai résztvevői teret kaphattak. Azóta, ahogy a világon máshol is, az édességek a legmeghatározóbb helyet kapják napjaink gasztronómiájában – legyen az sütemény, torta, csokoládé, vagy fagylalt.

Az Édes Napokat olyan nemzetközi szaktekintélyek tisztelték meg, mint a londoni Csokoládé Akadémia alapítói, vagy világhírű svájci manufaktúrák tulajdonosai, mesterei. Az Édes Napokon szakmai és populáris programok tucatjai teszik még színesebbé az édességek áltál egyébként is garantált jó hangulatot. A legédesebb hétvégén közismert előadókkal, közszereplőkkel és prominens látogatókkal találkozhatunk.

Nemcsak a budapestiek, hanem a győriek és a székesfehérváriak is kielégíthetik édesség utáni vágyukat, ugyanis ezekben a városokban is megrendezik az Édes Napokat. A programról további részletek a rendezvény honlapján olvasható.

 

OPH/Pixabay

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Szekérfesztivál Budapesten – A zene ereje összehoz

Az idén már 28. alkalommal tér vissza Krisna szekere Budapestre a Ratha-játrá Szekérfeszti…