Főoldal Hírek Átólzéig Baconos töltött burgonya

Baconos töltött burgonya

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,227
 ehaccp_topbanner3.jpg

Baconos töltött burgonya

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg sütőtök
  • 1 db póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl tejföl
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 10 szelet bacon
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek barna cukor
  • négyszínű bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • rozmaring
  • 15 dkg sajt

 

Sós vízben főzzük meg a krumplikat, a sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk kisebb szeletekre, és süssük puhára sütőben. Közben készítsük elő a tölteléket, keverjük össze az apróra vágott petrezselymet és póréhagymát, a tejföllel, az olívaolajjal és a zsemlemorzsával, sózzuk, borsozzuk, majd ízesítsük a citromlével és barna cukorral.

Tegyük félre. A bacon szalonnákat fektessük egymás mellé, szórjuk meg alaposan a rozmaringgal, majd egyenként göngyöljük fel őket kis tekercsekké. Egy kisebb tepsiben ezt is tegyük be a sütőbe és pirítsuk meg.

Ha a krumpli kellően megpuhult, vágjuk ketté, és vájjuk ki a belsejüket. Két kikanalazott krumpli héjat, valamint a megpuhult sütőtököt tegyük hozzá a tejfölös töltelékhez és jól dolgozzuk el.

A krumplikat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymás mellé, és rákanalazzuk a tölteléket, majd a megpirult bacon tekercseket szeleteljük fel és adjuk a krumpli töltelékébe.

200 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig. Az utolsó 5 percben pirítsuk rá a reszelt sajtot.

Melegen, tejföllel tálaljuk.

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Petőfi-likőr és Pilvax-szelet készült Bács-Kiskunban

Petőfi 200 Emlékév: a költő kedvenc italából álmodtak meg süteményt A Petőfi 200 Emlékévhe…