Főoldal Hírek Átólzéig Baconos töltött burgonya

Baconos töltött burgonya

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,376
 ehaccp_topbanner3.jpg

Baconos töltött burgonya

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg sütőtök
  • 1 db póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl tejföl
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 10 szelet bacon
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek barna cukor
  • négyszínű bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • rozmaring
  • 15 dkg sajt

 

Sós vízben főzzük meg a krumplikat, a sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk kisebb szeletekre, és süssük puhára sütőben. Közben készítsük elő a tölteléket, keverjük össze az apróra vágott petrezselymet és póréhagymát, a tejföllel, az olívaolajjal és a zsemlemorzsával, sózzuk, borsozzuk, majd ízesítsük a citromlével és barna cukorral.

Tegyük félre. A bacon szalonnákat fektessük egymás mellé, szórjuk meg alaposan a rozmaringgal, majd egyenként göngyöljük fel őket kis tekercsekké. Egy kisebb tepsiben ezt is tegyük be a sütőbe és pirítsuk meg.

Ha a krumpli kellően megpuhult, vágjuk ketté, és vájjuk ki a belsejüket. Két kikanalazott krumpli héjat, valamint a megpuhult sütőtököt tegyük hozzá a tejfölös töltelékhez és jól dolgozzuk el.

A krumplikat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymás mellé, és rákanalazzuk a tölteléket, majd a megpirult bacon tekercseket szeleteljük fel és adjuk a krumpli töltelékébe.

200 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig. Az utolsó 5 percben pirítsuk rá a reszelt sajtot.

Melegen, tejföllel tálaljuk.

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…