Főoldal Hírek Átólzéig A Szigetközi Friss Víz képviseli Magyarországot a Bocuse D’Or lyoni döntőjén

A Szigetközi Friss Víz képviseli Magyarországot a Bocuse D’Or lyoni döntőjén

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,199
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Szigetközi Friss Víz képviseli Magyarországot a Bocuse D’Or lyoni döntőjén

 

Mosonmagyaróvár 2015. január 28.  Komoly érdeklődés kíséri a Szigetközi Friss Víz és külföldi brandjének a Panta Aqua The Waternek bemutatkozását a Bocuse D’or-on. A világ egyik legrangosabb szakácsversenyével párhuzamosan nagyszabású élelmiszeripari kiállítás is zajlik Lyonban. A Bocus D’Or Akadémia Magyar Tagozata szigorú előválogatást követően választotta ki azokat a magyar termékeket, amelyek méltón képviselhetik hazánkat a rangos eseményen. A Szigetközi Friss Víz és külföldi brandje a Panta Aqua The Water nem csak a kiállítás magyar standján kap kiemelt szerepet, de ezt a vizet kóstolhatják meg a szakácsverseny VIP vendégei is.

A Bocuse d’Or a világ egyik legnagyobb presztízzsel bíró chefversenye, melyet 20 évvel ezelőtt Paul Bocuse mesterszakács alapított. Az eseményt kétévente rendezik meg, a döntő helyszíne mindig Lyon. Franciaországban kimagasló népszerűséggel bír a rendezvény. A gálát élőben közvetíti a tévé, többórás élő show-ban vonulnak fel a világ legjobb séfjei, a rendezvényen pedig ott van mindenki, aki számít ebben a szakmában. A szakácsolimpián idén a VIP részben csak magyar és francia ételeket és italokat kínálnak a magas rangú vendégeknek. Emellett a rendezvényt rangos élelmiszeripari kiállítás is kíséri.

 

A Bocuse D’Or Akadémia Magyarországi Tagozata szigorú előválogatást tartva választotta ki azokat a magyar termékeket, amelyek méltó képviselői lehetnek hazánknak az eseményen. A Szigetközi Friss Víz és külföldi brandje a Panta Aqua The Water a kiállításon a magyar stand kiemelt szereplője. Itt nemcsak a nagyközönség, hanem a gasztronómiai szakma szakértői is megismerkedhetnek a kiváló magyar termékkel. Emellett a már említett VIP részben is bemutatkozik a Szigetközi Friss Víz és külföldi brandje a Panta Aqua The Water.

A Mosonmagyaróvár székhelyű cég számára nagy megtiszteltetés, hogy a szigetközi Friss Víz a világ legrangosabb szakmai eseményén mutatkozhat be és népszerűsítheti a magyar víz kiváló minőségét.

A Bocuse D’Oron való részvételünk is jól bizonyítja,hogy a világ vezető friss vizei mellé felsorakozva méltó szerepet kap a külföldi brandként Panta AquaThe Water néven bevezetendő Szigetközi Friss Víz.  Egyúttal az a trend is megfigyelhető, miszerint világviszonylatban egyre inkább a természetes szűrésű, adalékanyag mentes, nem túl nagy ásványi anyag tartalmú vizek fogyasztása kerül előtérbe, amely kiemeli az ételek ízét. Ebbe az irányzatba illeszkedik bele és válhat kiemelkedő szereplővé a Panta Aqua The Water  – mondta el Leitner László, a Szigetközi Friss víz vezérigazgatója.

A január 24-28-án között zajló Bocuse D’or-on összesen 24 csapat vesz részt. A magyar csapat január 28-án mutathatja be tudását a 24 tagú zsűrinek.

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …