Főoldal Hírek Színes Vegetáriánus hétvége Kőbányán

Vegetáriánus hétvége Kőbányán

8 perc átlagos olvasási idő
0
1,262
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az augusztus 27–28. között megrendezésre kerülő 20. Vegetáriánus Fesztiválon egyebek között táplálkozási szakemberek előadásaival, csoportos jógával, vegetáriánus ételkóstolókkal várják az érdeklődőket a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

zoldsegek_forras_pixabay
Képünk illusztráció! 

Az ingyenes rendezvényen szó lesz a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről is. A sajtóközlemény szerint a fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezésesel kapcsolatos tévhiteket, illetve rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A két nap alatt lehetőség van természetgyógyászokkal folytatott konzultációra.

Szombaton 12.50-kor Sütő Enikő modelliskolája újrahasznosított anyagokból készült ruhákból tart divatbemutatót. Marton Melinda tudományos kutató, a testtudatos táplálkozás módszerének megalkotója 14 órakor a teljes értékű, gluténmentes növényi étrend kialakításához ad segítséget receptekkel és elméleti tudással, majd Tamasi József belgyógyász szakorvos Hogyan ne haljunk meg? címmel tart előadást. 17 órai kezdettel a nagyteremben az első napot a Gitamala együttes mantrakoncertje zárja.

Vasárnap 11 órakor Varga Sándor receptekkel, ötletekkel segíti azokat, akik kíváncsiak arra, hogyan lehet magyaros, mégis vega konyhát vinni. Ezt követően Bonifert Anna az állatok tiszteletéről beszél a vegán életmód tekintetében. 14 órakor pedig Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök, több könyv szerzője felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az aránytartás a vegán táplálkozásban. Ezután Darnói Tibor holisztikus orvos a bennünk zajló testi-lelki-szellemi folyamatok megismerésének fontosságáról beszél. A fesztivál 17 órakor Enrico Végtelen szeretet CD-bemutató koncertjével zárul.

A szakértő szobában Pásztor Judit arról beszél, hogyan lehet meggyógyulni a metabolikus szindrómából, a Workshop teremben pedig Jónás Adrienn mutatja be, hogy a Hellinger-módszerre alapozva hogyan indítható be a test öngyógyító folyamata.

Idén először lesz „vegán mozi” – ahol számos ismeretterjesztő és dokumentfilmet vetítenek – és „főzőszoba”, ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók.

A rendezvény több zenei és táncprogramot is kínál, s amíg a szülők főznek, meditálnak vagy előadást hallgatnak, a kicsik a játszószobában tölthetik az időt.

A teljes program az Egészség-vár Alapítvány honlapján érhető el.

 

OPH/Pixabay

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…