Csőposta Aranybarna, ropogós és tökéletes eredmény? Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-06-28 9 perc átlagos olvasási idő 0 1,489 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Képünk illusztráció! Aranybarna, ropogós és tökéletes eredmény? Rántott hús vagy sült krumpli? Ugye akkor szeretjük igazán, ha friss, aranybarna és ropogós? Mindez könnyedén megvalósítható egy apró sütési trükkel – FRITOPTI™ tartalmú sütőolajjal! A nemesített napraforgóból előállított étolaj természetes Omega-9 zsírsavtartalma lehetővé teszi, hogy jobban ellenálljon a hőnek, de használatával egészségünk megőrzéséért is tehetünk. A többszöri biztonságos sütés lehetőségével a tökéletes eredmény az aranybarna és ropogós étel. A természetesen magas Omega-9 olajtartalmú étolajok már kategóriájuk következő generációját jelentik. A FRITOPTI™ egy olyan természetes módon nemesített napraforgómagból előállított étolaj, mely természetes módon gazdag egyszeresen telítetlen Omega-9 zsírsavakban, így jobban ellenáll a hőnek sütés közben, segítve a tökéletes eredményt. Az úgynevezett„Omega”zsírsavak egészségre gyakorolt pozitív hatása ismert. Az Omega-3 és 6 zsírsavak esszenciális, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen, többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyeket viszont a szervezetünk nem képes előállítani, így bevitelükről élelmiszerek formájában ̶ elsősorban halak, olajos magvak fogyasztásával ̶kell gondoskodni. Az Omega-9 zsírsavak ugyana szervezet számára nem nélkülözhetetlenek, de különlegességük, hogy a koleszterinszintünkre rendkívül előnyösen hatnak: a „védő”, azaz a „jó” koleszterin szinjtjét nem változtatják meg, miközben a káros, „rossz” koleszterin, azaz az LDL koleszterin szintjét csökkentik. Az ilyen napraforgómagbanaz egyszeresen telítetlen (Omega-9) zsírsavaktermészetes nemesítés eredményeképpen fordulnak elő. A magas Omega-9 zsírsavat tartalmazó napraforgómagból előállított háztartási sütőolajok jobban ellenállnak a hőnek, hatékonyabban és többször használhatóak, de praktikus használatukon túl egészségünknek is kedvezünk vele. A FRITPOTI™ tartalmú olajokban sütött ételek aranylóan barnák és ropogósak lesznek, amellyel nemcsak esztétikai, de ízbeli minőségi eredményt is elérhetünk. Az ilyen módon készült ételek Omega-9 zsírsavtartalmát pontosan meghatározott sütési körülmények között végzett tesztek igazolják. Élettani és táplálkozási szempontból pedig a FRITOPTI™ olajban sült ételek az Omega-9 telítetlen zsírsav tartalmuk miatt hozzájárulnak a vér normális koleszterinszintjének fenntartásához. A FRITOPTI™ többszöri használat után is tökéletes eredményt nyújt, ha néhány alapvető sütési tudnivalót is betartunk. Érdemes mindig bő olajban végezni a sütést. Fontos, hogy a megfelelő hőmérsékleten kezdjük és folytassuk a sütést, ami 180°C-on ideális. Használat után kihűlt állapotban szűrjük le az olajat és következő használatig napfénytől védett, száraz helyen tároljuk. Öt alkalom után azonban mindig cseréljük le és törekedjünk zárt befőttes üvegben olyan helyen leadni, ahol a környezetre kímélő módon hasznosítják más célokra.
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
5 tipp a pozitív gondolkodás fejlesztéséhez Hamarosan beköszönt a tavasz, és vele együtt itt a nagytakarítás ideje. Azoknak, akik elkötelezettek …
Agrárminisztérium: pozitív tapasztalatokkal zárult a strandbüfék ellenőrzése Pozitív eredményekkel zárultak az idei évben kibővített nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés során elvégzett strandbüfé-ellenőrzések – …