Színes A világ zsidóságát képviselő szervezet Michelin éttermi kalauzt sürget Izraelről Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-05-09 5 perc átlagos olvasási idő 0 1,063 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A világ zsidóságát képviselő szervezet Michelin éttermi kalauzt sürget Izraelről Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti: A világ zsidóságát képviselő ernyőszervezet, a World Jewish Congress (WJC) levélben kérte a Michelin útikalauzt kiadó szervezettől egy Izraelről szóló éttermi útmutató kiadását. Ron Lauder, a WJC elnöke levelében “aggodalomra okot adó mulasztásnak” nevezte az izraeli vendéglőkkel foglalkozó éttermi kalauz hiányát. “Izrael a kultúrák és hagyományok nagyra becsült olvasztótégelye, amely egyben különleges és rendkívüli kulináris színhely is. Ezek után az önök vállalata miért tagadja meg egy izraeli éttermi útmutató megjelentetését?” – kérdezi a zsidó világszervezet amerikai milliárdos vezetője. “Noha bizonyos vagyok benne, hogy nem áll szándékukban, többen azt feltételezik, hogy nem szakmai okok miatt határoztak Izrael mellőzéséről” – fogalmaz Ron Lauder esetleges politikai szándékot sejtetve. Izrael, és főként Tel-Aviv rendkívül élénk kulináris élettel rendelkezik, amely magába olvasztotta a világ különböző részeiről érkezett zsidó bevándorlók hagyományait, és ötvözte azt a közel-keleti és mediterrán ízvilággal. Az utóbbi években nemzetközi elismerést szerzett magának ez a sajátos konyha, Izraelt a Saveur Magazin 2014-ben kiváló célországként jelölte meg az ételek szerelmesei számára. Egy Amszterdamban élő izraeli séf, Mosik Rót ottani munkájával már kiérdemelte a neves Michelin-csillagot, Jotám Otolengi Angliában, Mihael Solomonov pedig Amerikában ért el nemzetközi kulináris sikereket. Samuelle Dorol, a Michelin útikönyv párizsi szóvivője üzleti okokkal magyarázta, hogy cége mindeddig nem készített útmutatót Izraelről, és nem is tervez effélét a jövőben. “Eddig nem állt módunkban létrehozni, de ez nem jelenti azt, hogy soha nem is lesz ilyen. Az egyes helyszíneket általában a gasztronómiai érdeklődés és értékesítési lehetőségek alapján választjuk ki, szükségesek a potenciális olvasók” – nyilatkozta Dorol. Eddig huszonhét országról és számos városról készült Michelin éttermi kalauz. Legutóbb Rio De Janeiro és Sao Paulo éttermeiről, ahol a háromcsillagos skálán egy csillagot sem érdemelt ki egyetlen vendéglő sem, de a vállalkozás szerint ezeket a helyeket gasztronómiai fejlődés jellemzi az utóbbi időkben. MTI/sf.eater.com
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Középpontban a magyar alma Elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző promóciós kampány, a Most harapjon rá! …
Kezünkben a jövő! – konferencia Kezünkben a jövő! – konferencia Kezünkben a jövő! – címmel az Egészséges Táplálkozásért Egyesület …