Főoldal Hírek Átólzéig Édes grillezett camambert sajt, pikáns salátával

Édes grillezett camambert sajt, pikáns salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,108
 ehaccp_topbanner3.jpg

Édes grillezett camambert sajt, pikáns salátával

Hozzávalók (4 személyre):
  • 2 db camambert sajt
  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál olivaolaj
  • 2 db kápia paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)
  • 1 db narancs
  • 0,5 fej jégsaláta
  • 1 evőkanál dijoni mustár

 

Elkészítés:

A camambert sajtot cikkekre vágjuk, majd talpára fordítva, szalamanderban megsütjük. Közben a salátához való alapanyagokat apró kockákra vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. Ezután kikeverjük az öntetet. A dijoni mustárhoz elkezdjük szép lassan hozzákeverni az olivaolajat, majd a narancs kifacsart levét és végül a mézet. Ezt hozzákeverjük a feldarabolt saláta alapanyagokhoz, és óvatosan átkeverjük azt, úgy, hogy ne törjük össze!

Ezek után már csak a tálalás van hátra. A salátát egy üvegpohárban a tányérra tesszük, majd a grillezett camambert sajtokat mellé helyezzük, amelyeket vékonyan megcsurgatunk mézzel.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az egyik legjobb szegedi paprika nyomában

A Peták Paplogó Kertészet története Kezdjük egy rövid történeti bevezetővel: Szeged környé…