Főoldal Hírek Csőposta A vetőmag szektor legnagyobb rendezvénye lesz Budapesten

A vetőmag szektor legnagyobb rendezvénye lesz Budapesten

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,329
 ehaccp_topbanner3.jpg

A vetőmag szektor legnagyobb rendezvénye lesz Budapesten

 

Budapesten tartották a Nemzetközi Vetőmag Szövetség (ISF) testületeinek és szekcióinak idei utolsó ülését. A megbeszélés legfontosabb magyar vonatkozású híre, hogy az ISF főtitkára, Michael Keller aláírta a hazai Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnökével, Takács Gézával a szerződést a 2017-es budapesti Világkongresszus rendezésére. A jeles esemény nemcsak a vetőmag ágazat szempontjából fontos, hanem az ország, a főváros számára kiemelt turisztikai értéket is jelent.

 

Ebben az évben a lengyelországi Krakkó adott otthont a világkonferenciának, jövőre pedig az uruguay-i Punta del Este lesz a helyszíne a legnagyobb vetőmagos szakmai rendezvénynek. 2017-ben pedig a magyar fővárosban gyűlnek össze az ágazat szereplői. Mint Takács Géza, a Vetőmag Szövetség elnöke a szerződés aláírása után elmondta: az ágazat legnagyobb seregszemléjére várhatóan kétezer szakember érkezik a világ minden tájáról. A konferencia időtartama a tervek szerint hat nap lesz, ez idő alatt szakmai előadások, szekcióülések, valamint kapcsolatépítést, üzletkötést biztosító lehetőségek is lesznek. A magyar vetőmag szektor és az agrár ágazat számára a kongresszus kiemelkedő lehetőséget biztosít arra, hogy a hazai piaci szereplők a legközvetlenebb módon bekapcsolódjanak a leginnovatívabb világban zajló folyamatokba.

–      A rendezvények lebonyolítása, a tömegközlekedés megszervezése, az étkezés és a szállás is komoly előkészítést igényel – mondta Takács Géza. – A nemzetközi szövetség protokollja szerint a helyszínnek jól megközelíthető helyen kell lennie, ahol helyszínén szeparált tárgyalási lehetőséget is biztosítani kell a vendégeknek. A Világkongresszus nemcsak a hazai vetőmag szakma számára jelent óriási lehetőségét, de kiemelkedőn fontos turisztikai érték. Az ide érkező vendégek Budapest hírét, az ország gasztronómiáját, látnivalóit viszik a világba, hiszen ittlétük alatt a konferenciák mellett felfedezik a fővárost is és remélhetőleg szép emlékekkel gazdagodva térnek haza. A rendezvény végleges programja februárra áll össze, a következő hetekben azokra a programelemekre kell javaslatot tennünk, amelyek a szakmai rendezvények mellett bemutatják a magyar kultúrát a vendégeknek.

Az International Seed Federation (ISF) küldetése, hogy elősegítse a vetőmag nemzetközi áramlását, reprezentálja és mozgósítsa a vetőmag iparágát globális szinten, a tagokat folyamatosan informálja a legújabb technológiáról és a hozzá tartozó know-how-ról. A szövetség célja a nemzetközi vetőmag kereskedelem folyamatainak támogatása a fenntartható környezeti értékek és az egészséges és biztonságos élelmiszer ellátás érdekében Az ISF találkozók összehozzák a vetőmag kereskedelem versenytársait, hogy megvitathassák az ipar érdekeit, ennek következtében feltétlenül szükséges, hogy betartsák a nemzetközi és regionális trösztellenes törvényeket. Magyarország a Nemzetközi Vetőmag Szövetség jogelődjének megalakulása, azaz 1938 óta tagország. A magyar Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezetnek és Terméktanácsnak846 tagja van. Magyarország Franciaország, Hollandia, az Egyesült Államok, Németország és Chile után a 6. legnagyobb vetőmag exportőr a világon. 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Saját kriptovalutát indított egy osztrák szendvicsező

Tokenekkel lehet fizetni az LAMEA Sandwich Corner éttermeibenA komoly üzleti befektetés me…