Főoldal Hírek Kultúra A művelődési házak a leglátogatottabb kulturális terek Magyarországon

A művelődési házak a leglátogatottabb kulturális terek Magyarországon

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,323
 ehaccp_topbanner3.jpg

A művelődési házak a leglátogatottabb kulturális terek Magyarországon

 

A magyarországi művelődési házak programjain 2014-ben több mint 60 millió látogató vett részt, ezzel országosan a leglátogatottabb kulturális tereknek számítanak – mondta a Magyar Népművelők Országos Szövetségének elnöke az M1 csatorna pénteki műsorában.

Sajó Attila a február 5. és 7. között zajló Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű programsorozat apropóján arról beszélt, hogy ezek az intézmények azért is fontosak egy adott lakóközösség, település, városrész életében, mert kultúraközvetítőként az ország szinte minden pontján megtalálhatók, elérhetők és nagyon széles szolgáltatási rendszert nyújtanak egyebek mellett az értékteremtés, az értékközvetítés és a tehetség gondozás terén. Látogatottságuk tavalyi statisztikája még nem készült el.

A 10 éve civil kezdeményezésként indult Kultúrházak éjjel-nappal sorozathoz idén országszerte mintegy 600 intézmény csatlakozott, amelyek több mint 2000 programmal várják a látogatókat.

Sajó Attila kiemelte, hogy az utóbbi négy évben mindig farsang utolsó hétvégéjén rendezik meg a sorozatot, amelynek idén kiemelt tematikája az élő zene lesz, ezért idén kiemelt figyelmet kapnak a programban a könnyű-, komoly- és népzenei koncertek, kórushangversenyek.

mti/Kép: illusztráció/apatfalva.network.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

MTÜ: erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly

A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A Nemzeti Turis…