Főoldal Hírek Kultúra A költészet napja – Debrecenben ezúttal is fesztivállal ünnepelnek

A költészet napja – Debrecenben ezúttal is fesztivállal ünnepelnek

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,034
 ehaccp_topbanner3.jpg

A költészet napja – Debrecenben ezúttal is fesztivállal ünnepelnek
 

    Minden korosztálynak szóló összművészeti programsorozattal várják az érdeklődőket a költészet napja alkalmából a XIV. Debreceni Költészeti Fesztiválon április 11. és 13. között.


Képünk illusztráció! 

    Komolay Szabolcs, a város alpolgármestere a programokról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy az idei rendezvénysorozat kulcsszavai a meghívás, a vendéglátás és az elfogadás. Példaértékűnek nevezte azt az összefogást, amelynek köszönhetően 2003 óta a város intézményeivel közösen ünneplik meg a költészet napját. A fesztiváljelleggel pedig az a cél, hogy a programok élményszerűek legyenek. –

    A fesztivál díszvendége Takács Zsuzsanna Kossuth-díjas költő és műfordító. Az április 12-i Kölcsey Központban megrendezendő esten Takács Zsuzsanna pályájáról, műhelytitkairól Szirák Péter irodalomtörténésszel beszélget.

    Megidézik a fesztiválon a 250 éve született Fazekas Mihályt és a 111 éve született József Attilát is. Április 12-én a kisiskolásoknak ad koncertet a Sebő együttes. 

    Szirák Péter, a rendezvény kurátora azt emelte ki, hogy a színház és a zene is jelen lesz a fesztiválon, a rendezvények egy részét kiviszik az utcára.

    Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője kifejtette: a legszélesebb korosztályt célozzák meg a programokkal, az óvodásoktól a kisiskolásokon át egészen a nyugdíjasokig. 

    Kovács Béla Lóránt, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatója a számos program közül kiemelte a Fazekas Mihály születésének évfordulója alkalmából meghirdetett rajzpályázatot, amelyre csaknem 300 pályamű érkezett, többek közt Kolozsvárról is. 

    A megyei könyvtárban Moldvából érkező csángó előadókat is vendégül látnak és bemutatják Oravecz Imre Távozó fa című verseskötetét. 

    Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója elmondta, hogy a “Kedv, remények, trillák…” címmel meghirdetett versmegzenésítési pályázat döntőjét április 15-én tartják.

    Keczán Mariann, a Debreceni Református Kollégium muzeológusa arról beszélt, hogy verssétát szerveznek iskolások és felnőttek részére olyan helyekre, amelyek debreceni irodalmi vonatkozással bírnak. 

 

MTI/Pixabay

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …