Főoldal Hírek Átólzéig A jó sör, hej, jön is, megy is

A jó sör, hej, jön is, megy is

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,738
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Dreher piaci pozíciójának erősödésére számít

(MTI) – A Dreher Sörgyárak arra számít, hogy piaci helyzete a teljes sörpiac csekély csökkenése ellenére erősödik az év végére – közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

    

A közlemény szerint a szezonhoz képest hűvös, esős nyári időszakot a jól teljesítő gyümölcsös alkoholmentes sörök és a vendéglátásban elsőként bevezetett Tanksör ellensúlyozza, ezek eredményeképpen a vállalat várhatóan a tavalyi 2,1 millió hektoliternél nagyobb belföldi forgalommal zárja az évet.

    A prémium és szuperprémium szegmensben a Dreher, a Pilsner Urquell és a Miller márkák révén közel 15 százalékos forgalomnövekedésre számít a cég az év végéig. 
    A prémium termékek mellett 7 százalékos volumennövekedésével a Kőbányai sör a nyertese az idei évnek, és az Arany Ászok éves forgalma is meghaladja a tavalyit. 
    A Dreher közölte azt is, hogy a 2014. április 1-jétől 2015. március 31-ig tartó pénzügyi évben 1,7 milliárd forint értékű beruházást – állóeszközök, gépek, raktárkapacitás bővítése – hajt végre.
    A Dreher Sörgyárakban több mint 600 munkavállaló dolgozik, ám a vállalat közel 8 ezer magyar ember munkahelyéért felelős a termelés, logisztika-szállítmányozás, marketing, vendéglátás és kiskereskedelem területén – közölték A cég beszállítóinak több mint 95 százaléka magyar vállalkozás, amelyektől a vállalat több mint 15 milliárd forint értékben szerez be évente terméket, szolgáltatást.  
    Az MTI megkeresésére a Dreher Sörgyárak Zrt. a 2014. április 1. és 2015. március 31. közé eső pénzügyi évről még nem kívánt becslést közzétenni. Az idei pénzügyi eredményekről 2015 március 31-ét követően készíti el beszámolóját. A társaság az előző gazdasági évben a céginfo.hu adatai szerint 45,873 milliárd forint árbevételt ért el. (kép: pixabay)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…