Főoldal Hírek Átólzéig A jó sör, hej, jön is, megy is

A jó sör, hej, jön is, megy is

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,267
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Dreher piaci pozíciójának erősödésére számít

(MTI) – A Dreher Sörgyárak arra számít, hogy piaci helyzete a teljes sörpiac csekély csökkenése ellenére erősödik az év végére – közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

    

A közlemény szerint a szezonhoz képest hűvös, esős nyári időszakot a jól teljesítő gyümölcsös alkoholmentes sörök és a vendéglátásban elsőként bevezetett Tanksör ellensúlyozza, ezek eredményeképpen a vállalat várhatóan a tavalyi 2,1 millió hektoliternél nagyobb belföldi forgalommal zárja az évet.

    A prémium és szuperprémium szegmensben a Dreher, a Pilsner Urquell és a Miller márkák révén közel 15 százalékos forgalomnövekedésre számít a cég az év végéig. 
    A prémium termékek mellett 7 százalékos volumennövekedésével a Kőbányai sör a nyertese az idei évnek, és az Arany Ászok éves forgalma is meghaladja a tavalyit. 
    A Dreher közölte azt is, hogy a 2014. április 1-jétől 2015. március 31-ig tartó pénzügyi évben 1,7 milliárd forint értékű beruházást – állóeszközök, gépek, raktárkapacitás bővítése – hajt végre.
    A Dreher Sörgyárakban több mint 600 munkavállaló dolgozik, ám a vállalat közel 8 ezer magyar ember munkahelyéért felelős a termelés, logisztika-szállítmányozás, marketing, vendéglátás és kiskereskedelem területén – közölték A cég beszállítóinak több mint 95 százaléka magyar vállalkozás, amelyektől a vállalat több mint 15 milliárd forint értékben szerez be évente terméket, szolgáltatást.  
    Az MTI megkeresésére a Dreher Sörgyárak Zrt. a 2014. április 1. és 2015. március 31. közé eső pénzügyi évről még nem kívánt becslést közzétenni. Az idei pénzügyi eredményekről 2015 március 31-ét követően készíti el beszámolóját. A társaság az előző gazdasági évben a céginfo.hu adatai szerint 45,873 milliárd forint árbevételt ért el. (kép: pixabay)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …