Főoldal Hírek Átólzéig A fejtetűveszély miatt abba kellene hagyni a közös szelfizést az orosz fogyasztóvédelmi hatóság szerint

A fejtetűveszély miatt abba kellene hagyni a közös szelfizést az orosz fogyasztóvédelmi hatóság szerint

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,152
 ehaccp_topbanner3.jpg

A fejtetűveszély miatt abba kellene hagyni a közös szelfizést az orosz fogyasztóvédelmi hatóság szerint

(MTI) – A fejtetűveszély miatt abba kellene hagyniuk az orosz gyerekeknek a közös szelfizést – véli az orosz fogyasztóvédelmi hatóság.

    A fejtetvek terjedésének legfőbb forrása a szelfiőrület, amikor a kartávolságból készülő önportré kedvéért szorosan összedugják a fejüket a fiatalok – tudósított a BBC hírportálja a Roszpotrebnadzor, az orosz fogyasztóvédelmi hatóság állásfoglalásáról.
    Ha ilyen közel kerülnek egymáshoz a szelfi készítői, akkor az élősködők könnyen átugranak az egyik szelfiző hajáról a másikéra – figyelmeztetett az orosz hivatal. Hozzátették: ha tetűfertőzést találnak egy iskolás hajában, azt nem engedik közösségbe, amíg a feje nem válik tetűmentessé. 


    

A Roszpotrebnadzor korábbi állásfoglalásai vitathatónak bizonyultak. Volt vezetője, Gennagyij Onyiscsenko egyszer azt tanácsolta, öljék meg a hollókat, mert azok tollas farkasok, amelyek madárinfluenzát terjesztenek. 
    A hivatal tetűjavaslatát az orosz közösségi média felhasználói kigúnyolták: “Arra utalnak, hogy a legtöbb orosz gyerek tetves?” – kérdezte valaki. Egy másik felhasználó azt írta: “Csodálatos! Onyiscsenko gondolatai még mindig virágoznak – minél bolondabb ok, annál inkább!”
    
    (https://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-29785691)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…