Főoldal Hírek Átólzéig A fejtetűveszély miatt abba kellene hagyni a közös szelfizést az orosz fogyasztóvédelmi hatóság szerint

A fejtetűveszély miatt abba kellene hagyni a közös szelfizést az orosz fogyasztóvédelmi hatóság szerint

3 perc átlagos olvasási idő
0
931
 ehaccp_topbanner3.jpg

A fejtetűveszély miatt abba kellene hagyni a közös szelfizést az orosz fogyasztóvédelmi hatóság szerint

(MTI) – A fejtetűveszély miatt abba kellene hagyniuk az orosz gyerekeknek a közös szelfizést – véli az orosz fogyasztóvédelmi hatóság.

    A fejtetvek terjedésének legfőbb forrása a szelfiőrület, amikor a kartávolságból készülő önportré kedvéért szorosan összedugják a fejüket a fiatalok – tudósított a BBC hírportálja a Roszpotrebnadzor, az orosz fogyasztóvédelmi hatóság állásfoglalásáról.
    Ha ilyen közel kerülnek egymáshoz a szelfi készítői, akkor az élősködők könnyen átugranak az egyik szelfiző hajáról a másikéra – figyelmeztetett az orosz hivatal. Hozzátették: ha tetűfertőzést találnak egy iskolás hajában, azt nem engedik közösségbe, amíg a feje nem válik tetűmentessé. 


    

A Roszpotrebnadzor korábbi állásfoglalásai vitathatónak bizonyultak. Volt vezetője, Gennagyij Onyiscsenko egyszer azt tanácsolta, öljék meg a hollókat, mert azok tollas farkasok, amelyek madárinfluenzát terjesztenek. 
    A hivatal tetűjavaslatát az orosz közösségi média felhasználói kigúnyolták: “Arra utalnak, hogy a legtöbb orosz gyerek tetves?” – kérdezte valaki. Egy másik felhasználó azt írta: “Csodálatos! Onyiscsenko gondolatai még mindig virágoznak – minél bolondabb ok, annál inkább!”
    
    (https://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-29785691)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…