Életmód A csúnya zöldség is lehet finom Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-07-07 3 perc átlagos olvasási idő 0 651 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Tudta, hogy évente mintegy 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki fejenként, sokszor csupán esztétikai okokból? Ezen a felesleges pazarláson szeretne csökkenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) napokban indult új, szemléletformáló kampánya, a „Vegyél számba!”. A Nébih legfrissebb kutatási eredményei szerint Magyarországon fejenként, csaknem 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki évente. Ennek egy részét pusztán azért, mert az étel „nem tökéletes”, alakhibás, vagy a szállításból, esetleg a tárolásból fakadóan esztétikai hibás. A Nébih „Vegyél számba!” kampánya hármas célt kíván elérni: felhívni a vásárlók figyelmét arra, hogy nem csak a legfrissebb, legszabályosabb, legesztétikusabb zöldség-gyümölcs tápláló,a zöldség-gyümölcs fogyaszthatósági ideje meghosszabbítható a megfelelő élelmiszerbolti, illetve otthoni tárolással,érdemes hazai termékeket vásárolni, mert azok garantáltan frissebbek, frissességük „kevésbé időzített”. A kampány edukációs anyagaival elsősorban a Nébih Maradék Nélkül élelmiszer-pazarlás elleni programjának felületein (web, social media, youtube) találkozhatnak az érdeklődők. Emellett a hivatal saját csatornáin és egyéb tematikus oldalain is megjelennek majd a praktikus tudnivalók. A jövőben pedig a programhoz kapcsolódó rendezvényekre, izgalmas aktivitásokra is számíthatnak a vásárlók. A Vegyél számba! kampány eddigi anyagait ezen a honlapon olvashatják az érdeklődők. Nébih/Pixabay Elindult a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára Elindult a nevezés a Balaton-átúszásra AM: két év alatt közel 20 tonnányi illegális szemetet szállítottak el az erdőkből Drágább lesz taxival utazni Budapesten Szuperélelmiszer a húsok közt
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Hogyan védekezhetünk a hideg ellen? Hogyan védekezhetünk a hideg ellen? Nem kedvez a járványok terjedésének a nagy hideg, …
Zelleres, mézes jércemell, majonézes káposztasalátával Zelleres, mézes jércemell, majonézes káposztasalátával Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg csirkemell 1 …