Életmód A csúnya zöldség is lehet finom Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-07-07 3 perc átlagos olvasási idő 0 621 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Tudta, hogy évente mintegy 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki fejenként, sokszor csupán esztétikai okokból? Ezen a felesleges pazarláson szeretne csökkenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) napokban indult új, szemléletformáló kampánya, a „Vegyél számba!”. A Nébih legfrissebb kutatási eredményei szerint Magyarországon fejenként, csaknem 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki évente. Ennek egy részét pusztán azért, mert az étel „nem tökéletes”, alakhibás, vagy a szállításból, esetleg a tárolásból fakadóan esztétikai hibás. A Nébih „Vegyél számba!” kampánya hármas célt kíván elérni: felhívni a vásárlók figyelmét arra, hogy nem csak a legfrissebb, legszabályosabb, legesztétikusabb zöldség-gyümölcs tápláló,a zöldség-gyümölcs fogyaszthatósági ideje meghosszabbítható a megfelelő élelmiszerbolti, illetve otthoni tárolással,érdemes hazai termékeket vásárolni, mert azok garantáltan frissebbek, frissességük „kevésbé időzített”. A kampány edukációs anyagaival elsősorban a Nébih Maradék Nélkül élelmiszer-pazarlás elleni programjának felületein (web, social media, youtube) találkozhatnak az érdeklődők. Emellett a hivatal saját csatornáin és egyéb tematikus oldalain is megjelennek majd a praktikus tudnivalók. A jövőben pedig a programhoz kapcsolódó rendezvényekre, izgalmas aktivitásokra is számíthatnak a vásárlók. A Vegyél számba! kampány eddigi anyagait ezen a honlapon olvashatják az érdeklődők. Nébih/Pixabay 2022-ben a Huncut szilva herceg lett Magyarország Tortája KSH: 4 millió 739 ezer volt a foglalkoztatottak száma júniusban Megszűnik a papíralapú vendégkönyv Több száz program az idei Szent István-napon Csaknem 180 ezren pihennek idén az Erzsébet-táborokban
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Június 30-án lesz a következő Balaton-átúszás A tervek szerint június 30-án kerül sor a 36. Lidl Balaton-átúszásra, amelyen hagyományosan Révfülöpről …
Világbajnoki címért küzd a magyar válogatottal az Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba! A miskolctapolcai Avalon Ristorante csapata már számos versenyen bizonyította kiválóságát. Messze földön híres vendégszeretetük …