Életmód A csúnya zöldség is lehet finom Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-07-07 4 perc átlagos olvasási idő 0 428 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Tudta, hogy évente mintegy 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki fejenként, sokszor csupán esztétikai okokból? Ezen a felesleges pazarláson szeretne csökkenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) napokban indult új, szemléletformáló kampánya, a „Vegyél számba!”. A Nébih legfrissebb kutatási eredményei szerint Magyarországon fejenként, csaknem 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki évente. Ennek egy részét pusztán azért, mert az étel „nem tökéletes”, alakhibás, vagy a szállításból, esetleg a tárolásból fakadóan esztétikai hibás. A Nébih „Vegyél számba!” kampánya hármas célt kíván elérni: felhívni a vásárlók figyelmét arra, hogy nem csak a legfrissebb, legszabályosabb, legesztétikusabb zöldség-gyümölcs tápláló,a zöldség-gyümölcs fogyaszthatósági ideje meghosszabbítható a megfelelő élelmiszerbolti, illetve otthoni tárolással,érdemes hazai termékeket vásárolni, mert azok garantáltan frissebbek, frissességük „kevésbé időzített”. A kampány edukációs anyagaival elsősorban a Nébih Maradék Nélkül élelmiszer-pazarlás elleni programjának felületein (web, social media, youtube) találkozhatnak az érdeklődők. Emellett a hivatal saját csatornáin és egyéb tematikus oldalain is megjelennek majd a praktikus tudnivalók. A jövőben pedig a programhoz kapcsolódó rendezvényekre, izgalmas aktivitásokra is számíthatnak a vásárlók. A Vegyél számba! kampány eddigi anyagait ezen a honlapon olvashatják az érdeklődők. Nébih/Pixabay Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek ITM: már 90 ezer munkavállaló után igényeltek ágazati bértámogatást Elemzők: a korlátozások megszűnése után gyorsan élénkülhet a turizmus Töredékére esett a Ciprusra látogató turisták száma tavaly
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Marketingjavaslatokat vár Budafok-Tétény Budafok-Tétény önkormányzata ötletpályázatot hirdet a XXII. kerület bornegyed arculatának megalkotására, népszerűsítésére, a pályázatokat augusztus …
Ismét sok illegális hulladékot szállítottak el Több mint tízezer tonna illegális hulladékot számoltak fel eddig a Tisztítsuk meg az országot! …