Főoldal Hírek Kultúra Zöld szemlélettel alakítják át a karácsonyi díszkivilágítást Budapesten

Zöld szemlélettel alakítják át a karácsonyi díszkivilágítást Budapesten

4 perc átlagos olvasási idő
0
142
 ehaccp_topbanner3.jpg

Új, környezetbarát díszekkel fényesítik Budapest köztereit advent első vasárnapjától – közölte a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. az MTI-vel. A társaság közleményében hangsúlyozta, a fák megóvása mellett fontos szempont lesz az energiahatékonyság is.

Kiemelték, az idei díszítés látványa eltér a korábban megszokottól, mert a környezetvédelmi szempontokat helyezik előtérbe. A díszítés nagyrészt újrahasznosítható fapellet, valamint alumínium felhasználásával készült, a karácsonyi díszek most első alkalommal készülnek lebomló és újrahasznosítható anyagokból Budapesten.

A vállalat kitért arra is, hogy a korábbi években az Andrássy úton és a Városháza parkban fákra tekert fényfüzéreket használtak a karácsonyi hangulat megteremtése, a fényfüzérek fel- és letekerése azonban sérüléseket okozott az amúgy sem túl egészséges fákon, ami rövidítette azok élettartamát.

Ezzel szemben idén az Andrássy út Deák tértől Oktogonig tartó szakaszán 26 fapár között átfeszített 182 darab teljesen organikus anyagokat tartalmazó dísz található majd, emellett a Városháza parkban gömbdíszekkel, piros szívekkel és arany harangokkal díszítenek 20 fát.

A két helyszínen az összes dísz beépített teljesítménye 40 százalékkal lesz kevesebb a korábbi években felhasználtnál – közölték.

A társaság közleménye alapján az átalakított Vörösmarty téren karácsonyfát idéző díszeket helyeznek el, míg a tér oszlopain a korábbi szalagos gömbdíszek arányosított, kisebb változatát helyezik el.

 OPH/MTI Kép: Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
  • Szentendre ismét ünnepi díszbe öltözik

    Szentendre ismét ünnepi díszbe öltözik 2020. november 28-tól 2021. január 10-ig. A járvány…
  • Megkezdődött a madáretetési szezon

    A mintegy ötven potenciális etetőlátogató madárfaj megfigyelése egyedülálló élményt kínál …
  • Élőben jelentkezik a Müpa

    Beethoven II. és V. szimfóniája hangzik el a Nemzeti Filharmonikus Zenekar előadásában Phi…
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

A gyermekeké a december az 50 éves Libegőn és 150 éves Siklón

Az év utolsó hónapjában a gyerekek egy szimbolikusnak mondható, 100 Ft-os jeggyel utazhatn…