Főoldal Hírek Ajánló Upfield – Chef workshop

Upfield – Chef workshop

9 perc átlagos olvasási idő
0
1,436
 ehaccp_topbanner3.jpg

2020. szeptember 7-én került megrendezésre az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének a nyáriszünet utáni első workshopja, melyen az Upfield Professional növényi termékeit, és a bennük rejlő lehetőségeket ismerhették meg a Séfek.

A szakmai találkozó Egyesületi ügyekkel kezdődött, majd a szokásos forgatókönyv szerint zajlott. A gyűlésen kitértek az elmúlt hetek, hónapok eseményire, valamint beszéltek a jövőbeli programokról. Úgy, mint OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsverseny és Magyarország étele 2020 szakácsverseny.

Elhangzott, hogy a COVID helyzetet folyamatosan figyelemmel kísérik, de a versenyek megrendezésére törekednek. Így az első szeptember 26-án, míg a Magyarország étele október 10-én kerül megrendezésre az eredeti forgatókönyv szerint.

A folytatásban az elnök beszámolt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával (BKIK) frissen aláírt Együttműködésről és annak céljairól. Ezt egészítette ki a hamarosan induló közös projekt felvázolása is.

Őt Blendea Károly követte, aki az Upfield Professional culinary advisor-a, és aki a Rama nevű termékcsaládot mutatta be a Séfeknek.

Beszédében elmondta:

„Az emberek világszerte egyre inkább a növényi alapú élelmiszerek felé fordulnak. Ennek egyrészt egészségügyi, másrészt etikai okai vannak. Szakértők vagyunk a növényi alapú táplálkozás terén, és az ilyen termékek gyártásában globálisan is az élen járunk.”

Megtudtuk továbbá, hogy az Upfield Professional termékeit kifejezetten éttermek, nagykonyhák, professzionális konyhák, cukrászdák, pékségek, kávézók stb. számára fejlesztette ki. Professzionális termékeik – növényi főzőkrémek, habalapok, sütőzsiradékok, margarinok – hozzájárulnak a professzionális konyhák sikeréhez, így a vendégek elégedettségéhez.

Portfóliónkban megtalálhatóak vegetáriánus étrendbe illeszthető, laktózmentes, sőt, vegán és allergénmentes termékek is.

Termékeiknél prioritás az egyedülálló íz és minőség. Céljuk továbbá, hogy vevőiknek a legízletesebb, legszínvonalasabb termékeket adják, akár a főzésről, sütésről vagy tálalásról van szó.

Ezután bemutatta a cég termékeit:

A Rama Culinesse kellemes, vajas ízt garantál, ám vegán formulájával könnyedén használható tejmentes fogásokhoz. Ideális társ a konyhában: remekül használható húsok, halak serpenyőben sütéséhez, zöldségek fényezéséhez. Magas hőálló képességével és fröcskölésmentességével, a serpenyőben sütés egyik kiváló alapanyaga.

A Rama Combi Profi egyszerű megoldást kínál a nagy adagszámban való sütés kihívásaival szemben. Az adagszám precízen kontrollálható, az elkészítés gyors, az adagolás pedig rendkívül praktikus a pumpa segítségével, 60%-kal kevesebb zsírfelhasználást igényel a mélyolajban sütéshez képest.

A Rama Cremefine 15% zsírtartalmú növényi főzőkrém ideális sűrítéshez. A felhasználása során nem szükséges hőkiegyenlítés, sőt sav és alkohol hatására sem csapódik ki.

A Rama Cremefine 31% zsírtartalmú növényi habalap, éppen a magas zsírtartalom miatt multifunkcionális, és akár 4 órán át tartós hab állag is elérhető vele. Felhasználása akár meleg és hidegen is történhet. Erre a termékre is igaz, hogy sav és alkohol hatására sem csapódik ki.

A Rama Profi margarin praktikus, 1 kg-os kiszerelésével, krémes, sűrű állagával, 72%-os zsírtartalmával igazi megbízható társ bármely konyhában. Kitűnő főzéshez, serpenyőben sütéshez, szendvicskészítéshez, valamint süteménysütéshez is remek választás!

Végezetül pedig bemutatásra került a Rama Creme Dolce professzionális habspray, mely kitűnően alkalmazható akár hideg, akár forró ételeken és italokon. A cukrozott hab és a professzionális habcső könnyű és gyors használatot eredményez.

A gyűlés Tanács Attila nevével fémjelzett gluténmentes lisztkeverékekkel folytatódott, melyek Can Santé néven kerülnek forgalomba. A felhasználásukról, és a tapasztalatokról Tanács Attila tájékoztatta a séfeket, akik kérdések tucatjaival jelezték érdeklődésüket a termékek iránt.

A gyűlés a kávészünettel, majd ezt követően az új tagok bemutatkozásával és végül kötetlen beszélgetéssel zárult.

Még több fotó ide kattintva elérhető!

A Séfklub következő taggyűlésére október 5-én kerül sor.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…