Főoldal Hírek Kultúra Rómában is megünneplik március 15-ét

Rómában is megünneplik március 15-ét

3 perc átlagos olvasási idő
0
831
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az 1848-as forradalom és szabadságharc 171. évfordulójára a Római Magyar Akadémia is külön rendezvény-sorozattal készül. A programok 2019. március 15-én, pénteken 15.30 órakor a Római Magyar Nagykövetséggel, valamint a Szentszéki Magyar Nagykövetséggel közösen szervezett koszorúzással kezdődnek, a római Gianicolo dombon található Türr István szobornál, nem messze a Róma fölé magasodó Garibaldi emlékműtől. A rendezvényen Budai Gyula miniszteri biztos mond ünnepi beszédet.

A megemlékezés másnap, március 16-án, szombaton 19.00 órakor a Római Magyar Akadémia Liszt termében (Falconieri palota–Via Giulia, 1) folytatódik a Kaláka együttes (Becze Gábor – nagybőgő, gitár; Gryllus Dániel – furulya, citera, pánsíp klarinét, tárogató, duda; Gryllus Vilmos – cselló, gitár, charango, koboz, doromb; Radványi Balázs – mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba) ünnepi koncertjével. A Nemzeti Kulturális Alap Halmos Béla program keretében megvalósuló koncert egyben a Kossuth díjas magyar együttes fennállásának 50. évfordulója előtt is tiszteleg.

Az est során a Városok és Falvak Szövetsége jóvoltából a római közönség előtt bemutatásra kerül továbbá Sátoraljaújhely városa, valamint a Tokaj-hegyaljai borvidék. 

OPH/ Római Magyar Akadémia Kép: Pixabay 
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Saját kriptovalutát indított egy osztrák szendvicsező

Tokenekkel lehet fizetni az LAMEA Sandwich Corner éttermeibenA komoly üzleti befektetés me…