Átólzéig Receptek Tejszínes-rizses csirkemell kockák Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-03-06 2 perc átlagos olvasási idő 0 4,989 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Tejszínes-rizses csirkemell kockák Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg csirkemell 3 dl tejszín 0,01 kg feketebors (őrölt), 1 dl olaj 1 csokor petrezselyem 15 dkg gomba 2 db pritamin paprika 0,5 kg rizs 2 fej vöröshagyma 2 dkg só. A csirkemellet felszeleteljük, klopfoljuk, és fűszerezés után faszénparázson megsütjük, majd felkockázzuk. A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk. Egy serpenyőt melegítünk, majd az apróra vágott hagymát megpirítjuk, rátesszük a felkockázott csirkemellet, és a szintén kockára vágott pritamint, majd felöntjük tejszínnel és együtt beforraljuk. Ha ez kész, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk a meleg rizzsel. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Így egy igazán tápláló, közkedvelt ételt készítettünk, mely biztos siker ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető, valamint az esetlegesen, hétvégi grillezésről megmaradt csirkemellet így újra felhasználhatják. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Elindult a dietetikusképzés a TF-en A sportért felelős államtitkár szerint örömteli, hogy a Testnevelési Egyetemen (TF) elindult a hiánypótló …
MME: ne etessük a vízimadarakat! A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a víz mellett sétálókat, strandolókat, …