Főoldal Hírek Átólzéig Tejszínes-rizses csirkemell kockák

Tejszínes-rizses csirkemell kockák

2 perc átlagos olvasási idő
0
4,449
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tejszínes-rizses csirkemell kockák

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 3 dl tejszín
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 1 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg gomba
  • 2 db pritamin paprika
  • 0,5 kg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dkg só.

 

A csirkemellet felszeleteljük, klopfoljuk, és fűszerezés után faszénparázson megsütjük, majd felkockázzuk.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk.

Egy serpenyőt melegítünk, majd az apróra vágott hagymát megpirítjuk, rátesszük a felkockázott csirkemellet, és a szintén kockára vágott pritamint, majd felöntjük tejszínnel és együtt beforraljuk. Ha ez kész, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk a meleg rizzsel. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Így egy igazán tápláló, közkedvelt ételt készítettünk, mely biztos siker ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető, valamint az esetlegesen, hétvégi grillezésről megmaradt csirkemellet így újra felhasználhatják.  

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

II. Magyar Gasztronómia napja: Mérföldkő és országokat átölelő siker

Szombaton rendezték meg Felcsúton a II. Magyar gasztronómia napja című rendezvényt, melyne…