Főoldal Hírek Átólzéig Tavaszra megújul a balatonfüredi Tagore sétány

Tavaszra megújul a balatonfüredi Tagore sétány

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,084
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tavaszra megújul a balatonfüredi Tagore sétány

(MTI) -Tavaszra megújul a balatonfüredi Tagore sétány, a 300 milliós beruházás eredményeként közvetlenebb lesz a part és a víz kapcsolata, új terek és sétaösvények nyílnak – tájékoztatta kedden az MTI-t az új sétányt megálmodó táj- és kertépítész.

 

    Wallner Krisztina elmondta, hogy az elsődleges cél az észak-déli irány hangsúlyozása a sétányon, vagyis az, hogy új perspektíva nyíljon a víz felé.     Ezt szolgálja a 84 méter hosszú stég is, amely az egykori Fürdőház helyéről indul majd – tette hozzá.     Az Annabella Hotel strandját szezonon kívül is megnyitjuk, az előtte húzódó parti szakaszt kiszélesítjük, ezzel közel fél kilométer hosszú, közvetlen vízparti promenád jön létre. A hotel előtti területen pedig sétautakat és csendes pihenőhelyeket alakítunk ki egy kis dombról nyíló imponáló balatoni kilátással – mondta Wallner Krisztina hozzátéve, hogy a rehabilitáció során hangsúlyosabbá teszik a platán sor alatt húzódó sétautat, amely süttői mészkőburkolattal gazdagodik és megújul a Kagyló köz is.
    A tájépítész közölte, hogy a kerékpárút burkolatát is felújítják, a sétányon húzódó üzletsor egységes arculatot kap és rendezik az üzletek előtti területet is.
    Az új stégnél üvegtáblán ábrázolva jelenítik majd meg az egykori Fürdőházat, a Bodorka Látogatóközpont melletti parkban pedig egy bárkát állítanak fel – összegezte Wallner Krisztina.     A Tagore sétány rehabilitációjával folytatódik a város közel három kilométeres partszakaszának felújítása, amely a tervek szerint áprilisra megvalósul – fűzte hozzá. 

Wikipedia

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Szekérfesztivál Budapesten – A zene ereje összehoz

Az idén már 28. alkalommal tér vissza Krisna szekere Budapestre a Ratha-játrá Szekérfeszti…