Főoldal Hírek Életmód Kreatív pályázattal népszerűsítik a gyaloglást

Kreatív pályázattal népszerűsítik a gyaloglást

3 perc átlagos olvasási idő
0
774
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva idén is meghirdeti rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatát.

A 2019. évi Európai Mobilitási Hét a gyalogos közlekedési lehetőségek sokféleségére hívja fel a figyelmet. Az idei kampány szlogenje – „Sétálj velünk!” – arra biztat, hogy találjunk helyet napi életvitelünkben egy kis mozgásnak. Egy kutatás szerint napi 20-25 perc tempós séta akár évekkel is megnövelheti az ember élethosszát. A gyaloglást a mindennapi közlekedésünkbe beiktatva javul a közérzetünk, és még pénzt is spórolhatunk.

A kreatív pályázat kiírói olyan alkotásokat várnak, amelyek a természetes és épített környezet védelmére, az egészségre gyakorolt hatásokra, a kedvező élettani következményekre hívják fel a figyelmet.

A legjobban sikerült alkotások készítői a minisztériumok és a támogatók által felajánlott díjakat vehetnek át szeptemberben, az Európai Mobilitási Hét ideje alatt megrendezendő eredményhirdetésen. A pályázókat három nevezési kategóriában (rajz, fotó, szabadon választott kreatív alkotás), korcsoportonként jutalmazzák.

A pályamunkákat levélküldeményként vagy csomagként 2019. július 15. éjfélig szükséges postára adni, vagy ugyanezzel a határidővel kell elektronikusan beküldeni. A címek, elérhetőségek és a pályázattal kapcsolatos egyéb, részletes információk ezen az oldalon találhatóak meg.Megosztás

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Életmód

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …