Csőposta Szent Márton-napi fogásokkal kóstolhattunk az ősz ízeibe Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-11-09 7 perc átlagos olvasási idő 0 621 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Budapest, 2019. november 9. – „Kóstolj bele az ősz ízeibe!” címmel tartott Szent Márton-napi libalakomát a Magyar Turisztikai Ügynökség a budapesti Akvárium Klub előtt, szombaton. Az érdeklődők nemcsak Krausz Gábor, a TV2 „Séfek Séfe” zsűritagjának ünnepi menüjét kóstolhatták meg az Erzsébet téren felállított food truckból, hanem különféle játékos programokon keresztül ismerkedhettek meg a Szent Márton-naphoz kötődő néphagyományokkal, illetve fedezhették fel Magyarország rejtett kincseit. November 9-én, szombaton „Kóstolj bele az ősz ízeibe!” elnevezésű kóstolóra várta az érdeklődőket Budapesten a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy megidézze Szent Márton napjának legendáját és népszerűsítse a hozzá kapcsolódó libalakoma hagyományait. Az Erzsébet téren felállított, az alkalomra egyedi dekorációt kapott food truckból Krausz Gábor, a TV2 „Séfek Séfe” című gasztro-reality műsorának mentor-zsűritagja kínálta négyfogásos kóstolómenüjét – természetesen a libával a középpontban. Libacomb rolád mákos nudlival és édesköményes párolt káposztával, sült libakolbász narancsos lilakáposzta-krémmel és snidlinges polentával, libamáj quiche aszalt szilvával és sütőtökös-almás rétessel kínált konfitált libamell szerepelt többek között a közel tíz évig Londonban, Michelin-csillagos séfek mellett dolgozó mesterszakács étlapján. „A Szent Márton-nap az egyik kedvenc ünnepem, hiszen nemcsak séfként jelent kihívást egy izgalmas libás menü összeállítása, de az adventi böjt előtt ekkor van az utolsó alkalom nagyobb lakomákra” – mondta el Krausz Gábor. „Nagyon szeretek szárnyassal dolgozni, libával és a májával pedig különösen, mert a legszaftosabb alapanyagok egyike, a magyar liba pedig méltán világhírű, amelyre igazán büszkék lehetünk” – tette hozzá a séf, aki kimondottan örül annak, hogy az elmúlt években a Szent Márton-napi hagyományok újraéledtek, mert ez egy újabb kiváló alkalom arra, hogy minőségi magyar alapanyagokból készült ételek kerüljenek az asztalra. Az ízes élmények mellett interaktív kvízekkel tehették próbára a Szent Márton-napi néphagyományokkal kapcsolatos tudásukat az érdeklődők különböző nyereményekért cserébe, illetve az ismert gamer Nagy Benedek, azaz Beniipowa segítségével virtuális valóság szemüveggel is bebarangolhatták Magyarország tájait, rejtett kincsek után kutatva. A hétvégi akció arra hívta fel a figyelmet, hogy Szent Márton-nap alkalmával is érdemes útnak indulni és felfedezni az országot. Nemcsak a táj páratlan szépsége és az őszi élmények különlegessége csábít ilyenkor belföldi utazásra, hiszen Szent Márton-nap alkalmából a vendéglátóhelyek a visszahívó vendégszeretet jegyében erre az alkalomra készített tradicionális libalakomával és kitüntetett figyelemmel várják a vendégeket országszerte. A Szent Márton-nappal és az aktuális ajánlatokkal kapcsolatos részletek a csodasmagyarorszag.hu oldalon találhatóak: https://csodasmagyarorszag.hu/ajanlatok https://csodasmagyarorszag.hu/amit-a-szent-marton-napi-hagyomanyokrol-tudni-erdemes Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel Harmadik lett a magyar csapat a Bocuse d’Or világdöntőjén A harmadik legmelegebb év volt a tavalyi Magyarországon AM: A fenntartható növényvédelem megvalósítása a cél Kiderült, hogy mire panaszkodnak a legtöbben, ha tévézésről van szó MTÜ sajtó, Pixabay
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány közleménye: Sérelmek a pszichiátrián Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány közleménye SÉRELMEK A PSZICHIÁTRIÁN Alapítványunk 20 éve …
Szarvasveszélyre figyelmeztetnek Augusztus végétől október közepéig a szarvasbőgés időszakában az országutakon, különösen az erdős, ligetes szakaszokon …