Főoldal Hírek Csőposta Szent Márton-napi fogásokkal kóstolhattunk az ősz ízeibe

Szent Márton-napi fogásokkal kóstolhattunk az ősz ízeibe

7 perc átlagos olvasási idő
0
621
 ehaccp_topbanner3.jpg

Budapest, 2019. november 9. – „Kóstolj bele az ősz ízeibe!” címmel tartott Szent Márton-napi libalakomát a Magyar Turisztikai Ügynökség a budapesti Akvárium Klub előtt, szombaton.

Az érdeklődők nemcsak Krausz Gábor, a TV2 „Séfek Séfe” zsűritagjának ünnepi menüjét kóstolhatták meg az Erzsébet téren felállított food truckból, hanem különféle játékos programokon keresztül ismerkedhettek meg a Szent Márton-naphoz kötődő néphagyományokkal, illetve fedezhették fel Magyarország rejtett kincseit.

November 9-én, szombaton „Kóstolj bele az ősz ízeibe!” elnevezésű kóstolóra várta az érdeklődőket Budapesten a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy megidézze Szent Márton napjának legendáját és népszerűsítse a hozzá kapcsolódó libalakoma hagyományait.

Az Erzsébet téren felállított, az alkalomra egyedi dekorációt kapott food truckból Krausz Gábor, a TV2 „Séfek Séfe” című gasztro-reality műsorának mentor-zsűritagja kínálta négyfogásos kóstolómenüjét – természetesen a libával a középpontban. Libacomb rolád mákos nudlival és édesköményes párolt káposztával, sült libakolbász narancsos lilakáposzta-krémmel és snidlinges polentával, libamáj quiche aszalt szilvával és sütőtökös-almás rétessel kínált konfitált libamell szerepelt többek között a közel tíz évig Londonban, Michelin-csillagos séfek mellett dolgozó mesterszakács étlapján.

„A Szent Márton-nap az egyik kedvenc ünnepem, hiszen nemcsak séfként jelent kihívást egy izgalmas libás menü összeállítása, de az adventi böjt előtt ekkor van az utolsó alkalom nagyobb lakomákra” – mondta el Krausz Gábor.

„Nagyon szeretek szárnyassal dolgozni, libával és a májával pedig különösen, mert a legszaftosabb alapanyagok egyike, a magyar liba pedig méltán világhírű, amelyre igazán büszkék lehetünk” – tette hozzá a séf, aki kimondottan örül annak, hogy az elmúlt években a Szent Márton-napi hagyományok újraéledtek, mert ez egy újabb kiváló alkalom arra, hogy minőségi magyar alapanyagokból készült ételek kerüljenek az asztalra.

Az ízes élmények mellett interaktív kvízekkel tehették próbára a Szent Márton-napi néphagyományokkal kapcsolatos tudásukat az érdeklődők különböző nyereményekért cserébe, illetve az ismert gamer Nagy Benedek, azaz Beniipowa segítségével virtuális valóság szemüveggel is bebarangolhatták Magyarország tájait, rejtett kincsek után kutatva.

A hétvégi akció arra hívta fel a figyelmet, hogy Szent Márton-nap alkalmával is érdemes útnak indulni és felfedezni az országot. Nemcsak a táj páratlan szépsége és az őszi élmények különlegessége csábít ilyenkor belföldi utazásra, hiszen Szent Márton-nap alkalmából a vendéglátóhelyek a visszahívó vendégszeretet jegyében erre az alkalomra készített tradicionális libalakomával és kitüntetett figyelemmel várják a vendégeket országszerte.

A Szent Márton-nappal és az aktuális ajánlatokkal kapcsolatos részletek a csodasmagyarorszag.hu oldalon találhatóak:
https://csodasmagyarorszag.hu/ajanlatok
https://csodasmagyarorszag.hu/amit-a-szent-marton-napi-hagyomanyokrol-tudni-erdemes

MTÜ sajtó, Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…