Főoldal Hírek Átólzéig Sült gomolya, pikáns rukkola salátával

Sült gomolya, pikáns rukkola salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,635
 ehaccp_topbanner3.jpg

Sült gomolya, pikáns rukkola salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg gomolyasajt
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 10 dkg lilahagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)
  • 2 db paradicsom
  • 20 dkg rukkola
  • 1 dl Oliva olaj
  • 1 db narancs leve
  • 2 kanál méz

 

A rukkolát a feldarabolt zöldségekkel összeforgatjuk. Majd elkészítjük az öntetét, amely olivaolajból, mézből és facsart narancsléből áll. Ezzel összekeverjük és a köretet már tálalhatjuk is.

A kecskesajtot felszeleteljük, és forró serpenyőben kevés olajon kisütjük. Ha belisztezzük, akkor hamarabb megpirul és kevésbé fog a serpenyőhöz tapadni, de mindez csak döntés kérdése, mert jó serpenyőben erre nincsen szükség.

Ez egy egészséges étel, elég csak a kecskesajt jótékony hatásaira gondolnunk, amely jótékony hatását megőrizhetjük a kíméletes ételkészítés során.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…