Színes Magyar Szakácsok Brillíroztak Németországban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2024-02-19 7 perc átlagos olvasási idő 0 380 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A 8 Régió Gasztronómiai Egyesület Sikerének Története a 26. IKA Szakácsok Olimpiáján Németországban, február 2-7. között, a gasztronómia világában méltán elismert 26. IKA Szakácsok Olimpiáján a 8 Régió Magyar Gasztronómiai Egyesület tizenegy fős csapata kivételes teljesítménnyel rukkolt elő, hozva magával két ezüst és hat bronzérmet. A verseny egyedülálló lehetőséget kínált a magyar szakácsoknak, hogy nemzetközi színtéren bizonyítsák tehetségüket és kreativitásukat. A csapat több artisztikus kategóriában találta meg az „igazi énjüket”, és az elért eredmények valódi büszkeséggel töltik el a magyar gasztronómia híveit. **Artisztikus Teljesítmények: ** – *Parmezán Sajtfaragás: * – Balog Martin mesterszakács kivételesen jeleskedett a parmezán sajtfaragásban, ahol precíz és kreatív munkájával elnyerte a nemzetközi zsűri elismerését. – *Csokoládé Szobor: *- Kutyifa Gábor új dimenzióba emelte a csokoládé szoboralkotást, létrehozva egyedi és lenyűgöző alkotásokat, amelyeket a zsűri méltónak talált a dicséretre. – *Sóstészta és Zöldség Artisztika: *- Ferner Tina és Bándi Domokos a sóstészta és zöldség artisztika területén arattak sikert, megmutatva, hogy a magyar konyha nem csupán kulináris élvezetekben, hanem vizuális kreativitásban is jeleskedik. **Culinary Art Kategória: ** A csapat a Culinary Art kategóriában is magasra tette a lécet. Ebben a szekcióban egy öt fogásos Fine Dining menüt, valamint négy finger food hidegkonyhai különlegességet kellett prezentálniuk. – *Az Ezüstérmesek: * – Bottyán Silvia és Friedrich Antal munkái kiemelkedtek, elnyerve az ezüstérmet a nemzetközi zsűri által. A magas színvonalú Fine Dining menüjük kifinomult ízvilággal és egyedi prezentációval hódította el a bírók szívét. – *Bronzérmesek: * – Balog Martin, Ságodi Márk, Paskó Csaba, Pásztornyicki László olyan finger food különlegességekkel rukkoltak elő, amelyek a konyhai kreativitás és az ízorgazmusok mesterei voltak. A bronzérmek büszkén ragyogtak a magyar csapat érmetábláján. Az esemény nem csupán egy verseny volt, hanem egy lehetőség a magyar gasztronómiai szakma nemzetközi színtéren történő megnyilvánulására. Varga Károly az egyesület szakmai vezetője és megálmodója, méltán büszke csapatára, érdemes volt életre hívnia a családias mégis profi csapatot. Az elért sikerek nem csak az egyes szakácsok tehetségét tükrözik, hanem a magyar gasztronómiai kultúra és innováció globális elismertségét is erősítik. Az elkötelezettség és szenvedély, amelyeket a csapat az olimpián bemutatott, méltó tisztelettel illetik a hazai gasztronómiai közösséget. Az esemény nem csupán érmeket, hanem összetartást, elhivatottságot és magas színvonalú konyhaművészetet hozott létre a 8 Régió Magyar Gasztronómiai Egyesület részéről. Szallas.hu: a magyar utazóknak idén nyáron a Balaton, apartman és két éjszaka a sláger Parajd – MTÜ továbbra is számos élménnyel várja a látogatókat a Sóvidékre Fehérbe öltözött a belváros – VIII. Szakácsfelvonulás a gasztronómia tiszteletére Balatoni vörösbor történelmi sikere a világ legnagyobb borversenyén Akár 40 foknál is melegebb jöhet idén nyáron: így védekezhetnek a gazdák a 2025-ös hőhullámok ellen
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A Mesés nyári káposzta lett az év strandétele a Balatonon Rekordszámú, negyven nevező közül a balatonlellei Mesés BBQ & Grill Bisztró báránnyal töltött szőlőleveles …
Vízkereszt ünnepe A nyugati kereszténységben január 6. vízkereszt, avagy a háromkirályok, másképpen a napkeleti bölcsek ünnepe, …