Főoldal Hírek Színes Magyar Szakácsok Brillíroztak Németországban

Magyar Szakácsok Brillíroztak Németországban

7 perc átlagos olvasási idő
0
380
 ehaccp_topbanner3.jpg

A 8 Régió Gasztronómiai Egyesület Sikerének Története a 26. IKA Szakácsok Olimpiáján

Németországban, február 2-7. között, a gasztronómia világában méltán elismert 26. IKA Szakácsok Olimpiáján a 8 Régió Magyar Gasztronómiai Egyesület tizenegy fős csapata kivételes teljesítménnyel rukkolt elő, hozva magával két ezüst és hat bronzérmet.

A verseny egyedülálló lehetőséget kínált a magyar szakácsoknak, hogy nemzetközi színtéren bizonyítsák tehetségüket és kreativitásukat.

A csapat több artisztikus kategóriában találta meg az „igazi énjüket”, és az elért eredmények valódi büszkeséggel töltik el a magyar gasztronómia híveit.

**Artisztikus Teljesítmények: **

– *Parmezán Sajtfaragás: * – Balog Martin mesterszakács kivételesen jeleskedett a parmezán sajtfaragásban, ahol precíz és kreatív munkájával elnyerte a nemzetközi zsűri elismerését.

– *Csokoládé Szobor: *- Kutyifa Gábor új dimenzióba emelte a csokoládé szoboralkotást, létrehozva egyedi és lenyűgöző alkotásokat, amelyeket a zsűri méltónak talált a dicséretre.

– *Sóstészta és Zöldség Artisztika: *- Ferner Tina és Bándi Domokos a sóstészta és zöldség artisztika területén arattak sikert, megmutatva, hogy a magyar konyha nem csupán kulináris élvezetekben, hanem vizuális kreativitásban is jeleskedik.

**Culinary Art Kategória: **

A csapat a Culinary Art kategóriában is magasra tette a lécet. Ebben a szekcióban egy öt fogásos Fine Dining menüt, valamint négy finger food hidegkonyhai különlegességet kellett prezentálniuk.

– *Az Ezüstérmesek: *

– Bottyán Silvia és Friedrich Antal munkái kiemelkedtek, elnyerve az ezüstérmet a nemzetközi zsűri által. A magas színvonalú Fine Dining menüjük kifinomult ízvilággal és egyedi prezentációval hódította el a bírók szívét.

– *Bronzérmesek: *

– Balog Martin, Ságodi Márk, Paskó Csaba, Pásztornyicki László olyan finger food különlegességekkel rukkoltak elő, amelyek a konyhai kreativitás és az ízorgazmusok mesterei voltak. A bronzérmek büszkén ragyogtak a magyar csapat érmetábláján.

Az esemény nem csupán egy verseny volt, hanem egy lehetőség a magyar gasztronómiai szakma nemzetközi színtéren történő megnyilvánulására.

Varga Károly az egyesület szakmai vezetője és megálmodója, méltán büszke csapatára, érdemes volt életre hívnia a családias mégis profi csapatot.

Az elért sikerek nem csak az egyes szakácsok tehetségét tükrözik, hanem a magyar gasztronómiai kultúra és innováció globális elismertségét is erősítik. Az elkötelezettség és szenvedély, amelyeket a csapat az olimpián bemutatott, méltó tisztelettel illetik a hazai gasztronómiai közösséget.

Az esemény nem csupán érmeket, hanem összetartást, elhivatottságot és magas színvonalú konyhaművészetet hozott létre a 8 Régió Magyar Gasztronómiai Egyesület részéről.

  • Adód 1%-ával támogasd az Oldalas magazint

    Egy százalék az Oldalas magazinnak   Ha Te is olvasója vagy az Oldalas magazinnak, va…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Szallas.hu: a magyar utazóknak idén nyáron a Balaton, apartman és két éjszaka a sláger

Siófok vezeti a Szallas.hu 2025-ös nyári időszakra szóló belföldi foglalási toplistáját, k…