Főoldal Hírek Utazás Október 14-16. KÜRTŐSBON Fesztivál a Holnemvolt várban

Október 14-16. KÜRTŐSBON Fesztivál a Holnemvolt várban

10 perc átlagos olvasási idő
0
265
 ehaccp_topbanner3.jpg

Krémmel töltött kürtőskalács az idei év sztárja

Október 14-16. között igazi szenzációként érkezik a kürtőskalács őszi ünnepe, a KÜRTŐSBON Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykert játszóparkjába, a Holnemvolt Várba. A háromnapos, színes esemény idei főszereplője a változatos krémekkel töltött KÜRTŐSBON desszertkülönlegesség.

“Egy különleges workshop keretében mutattuk meg a napokban az újságíróknak, hogyan is lesz a kürtőskalácsból KÜRTŐSBON. Az idei év legnagyobb szenzációja ugyanis az új formát(t)öltött kürtőskalács, a KÜRTŐSBON, amely azért egyedi, mert rendhagyó módon a kürtőskalács tésztáját töltjük meg különféle krémekkel, majd az elkészült kürtőskalácsot változatos szórással tesszük még ellenállhatatlanabbá. Így született meg a csokival töltött, málnába forgatott Málnás CSOKIBON, a dióba forgatott, baracklekvárral töltött Diós BARACKBON, vagy a fahéjba forgatott szilvalekvárral töltött Fahéjas SZILVABON” – mesél a rendezvény főszereplőjéről András Tünde, a KÜRTŐSBON Fesztivál ötletgazdája.

“Az ízesítések tárháza azonban végtelen, ahogy a workshopon is láthattuk, kreatívabbnál kreatívabb megoldások születtek és mindenki megalkothatta a szájízének leginkább megfelelő KÜRTŐSBON-t. Újdonságként debütált a Vanília KRÉMBON, de volt itt passiógyümölcsbe forgatott csoki-vaníliával töltött KÜRTŐSBON, és van, aki mandulaszórásba forgatta a csokival töltött kürtőskalácsát. A KÜRTŐSBON valóban számtalan lehetőséget hordoz magában, az ízkombinációknak csak a fantázia szabhat határt. A Fesztiválon is lehetősége lesz mindenkinek megálmodnia a saját desszertjét és kísérleteznie a párosításokkal” – teszi hozzá Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

„Izgalmas volt egy workshopon belelátni a kürtőskalács-készítés rejtelmeibe, engem teljesen levett a lábamról, hogy én készíthettem el a saját KÜRTŐSBON-omat. Egyébként is imádom a kürtőskalácsot, de igyekszem azért visszafogni magam, mert túl sokszor belefutok egy-egy fellépés alkalmával. Most egy Fahéjas SZILVABON-t készítettem, mert a szilvásgombócot is nagyon szeretem, és a savanykásabb ízekre az utóbbi időben nagyon rákattantam. Találkozzunk 16-án a KÜRTŐSBON Fesztiválon és táncoljuk le együtt a kürtőskalácsot” – mondja Szűcs Gabi, aki vasárnap 16 órakor lép fel a Fesztiválon.

A KÜRTŐSBON mellett, – amelyet több helyen is készít majd a Vitéz Kürtős csapata – természetesen a hagyományos és különleges ízesítésű kürtőskalácsok, valamint az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda kedvencei is helyet kapnak a fesztiválon, sőt az ételintoleranciával élőkre is gondolnak a szervezők. Készítenek glutén- tej- és tojásmentes kürtőskalácsot, valamint a népszerű Csináld magad! standnál mindenki elsajátíthatja a kürtőskalács-készítés rejtelmeit.

Az ízletes eseményt kisgyermekes családoknak szóló programok is színesítik: lesznek állatos attrakciók Hanga Zoltánnal (vadállatmentés, állatbemutatók, Cápasuli), gólyalábas vendégvárás, ingyenes arcfestés és csillámtetoválás, kézműves foglalkozások, bábszínház, Kürtipédia Kvízjáték nyereményekkel és mesemondók is a kisebbeknek, míg a nagyobbakat Szűcs Gabi, Király Linda és Vastag Tamás koncertje szórakoztatja majd. 

A KÜRTŐSBON Fesztivált a Fővárosi Nagycirkusz változatos programjai is színesítik az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda bejáratánál lévő Lovardában: lesznek interaktív ismeretterjesztő játékok: műtárgyrejtvény és cirkusztörténeti kvíz (TV vetítéssel), cirkuszi plakátkészítés, kollázsolás, valamint interaktív bemutató kutyákkal a felelős állattartás jegyében. Cirkuszanimációval is készülnek: megismerhetik és elsajátíthatják a látogatók a cirkuszi mozgásformákat és alaptechnikákat a cirkuszművészet eszköztárával (zsonglőr, egyensúly, tányérpörgetés stb.), valamint VR-szemüvegen egy kötéltáncos világába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

A KÜRTŐSBON Fesztivál állatkerti belépővel látogatható.

A részletes program az alábbi oldalon érhető el: https://vitezkurtos.hu/magazin/uj-formattolt-a-kurtoskalacs-unnep

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…