Főoldal Hírek Színes NGM: a szakmai szervezetek pozitívan értékelték a turizmus eddigi eredményeit

NGM: a szakmai szervezetek pozitívan értékelték a turizmus eddigi eredményeit

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,322
 ehaccp_topbanner3.jpg

NGM: a szakmai szervezetek pozitívan értékelték a turizmus eddigi eredményeit
 

    A turisztikai ágazat állami intézményrendszerének jövőjéről egyeztetett a turizmus és a vendéglátás tíz meghatározó szakmai szövetsége, valamint a Magyar Turizmus Zrt. a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) pénteken. Ruszinkó Ádám, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára a megbeszélésen elmondta: a gazdasági tárca fontosnak tartja, hogy az intézményrendszerről való gondolkodás során a szakmai szervezetek véleményét is megismerhessék a döntéshozók.

    Az NGM MTI-nek megküldött pénteki közleménye szerint az egyeztetésen a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége, a Magyar Beutaztatók Szövetsége, a Magyar Fürdőszövetség, a Magyar Fesztivál Szövetség, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége, a Magyar TDM Szövetség, valamint a Pannon Gasztronómiai Akadémia vett részt.

    A közlemény szerint a szervezetek pozitívan értékelték az elmúlt néhány év eredményeit, és külön kiemelték az elmúlt másfél évben a szaktárca által tanúsított együttműködési készséget, nyitottságot, partnerséget. Több résztvevő is kifejtette, hogy az ágazat állami irányítása megfelelő helyen van a gazdasági tárcánál. Támogatták, hogy a lényeges állami feladatokat (igazgatás, szabályozás, marketing, fejlesztéspolitika) egy tárca felügyelje.

    A közlemény szerint az ágazat képviselői hangsúlyozták a nagy befogadóképességű kongresszusi központ, a Liszt Ferenc Repülőtér és a főváros összekötetését biztosító közlekedési infrastruktúra, valamint a vidéki fejlesztések szükségességét, továbbá egyetértettek a turisztikai marketingre fordítandó források növelésében. Közölték: a szövetségek szorgalmazták az előrelépést a vállalkozások versenyképessége és jövedelmezősége érdekében évek óta rendszeresen megfogalmazott pénzügyi, adózási jellegű kérdésekben.

    A legtöbb szervezet kívánalomként fogalmazta meg az államigazgatási szervezet és a marketingszervezet költségvetési és humán erőforrásainak megerősítését, valamint a kiszámítható állami szerepvállalást – olvasható az NGM közleményében.

 

MTI/fotó:hirhatar.com

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…