Főoldal Hírek Utazás Népszerű látogatói célpont az Országház

Népszerű látogatói célpont az Országház

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,316
 ehaccp_topbanner3.jpg

Rekordforgalmat ért el tavaly az Országház látogatóközpontja: az épületet 647 ezer látogató kereste fel, vagyis 11 százalékkal több, mint az előző évben; a turisztikai célú látogatásokból 1 milliárd 188 millió forintos bevétel származott 2017-ben – írta a Világgazdaság kedden a Parlament sajtóirodájától kapott tájékoztatás alapján.

 

Tavaly a belépőjegyet váltók 20,5 százaléka volt hazai érdeklődő, a fennmaradó 79,5 százaléknyi külföldi vendég közül 30,6 százalék az Európai Unión kívüli országból kereste fel a Steindl Imre tervei alapján emelt épületet. Az idén az első négy hónapban több mint 201 ezer látogatót fogadtak, 18 százalékkal többet, mint 2017 azonos időszakában.

 

A Parlament hivatalos honlapja szerint míg egy EU-n kívüli turista 6000 forintért nyerhet bebocsátást, addig egy uniós állampolgár 3100 forintért, a magyar vendégek 2400, illetve 1300 forintért válthatnak felnőtt-, illetve diákjegyet. A turistacsoportok közel 50 perces séta keretében járják be az Országház legszebb helyiségeit – írta a lap.

 

 

MTI Kép: Horváth Fanni OPH
  • Megválasztották az Országház idei borait

    Tizennyolc magyar borvidék 103 borászatának tételei indultak idén Az Országház Bora 2020 b…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Sós, bodzás és kék – formabontóan új, saját sört alkottak a BGE hallgatói

Nemcsak íz, hanem megjelenés szempontjából is formabontó a BGE hallgatói által megalkotott…