Főoldal Hírek Utazás Népszerű látogatói célpont az Országház

Népszerű látogatói célpont az Országház

2 perc átlagos olvasási idő
0
268
 ehaccp_topbanner3.jpg

Rekordforgalmat ért el tavaly az Országház látogatóközpontja: az épületet 647 ezer látogató kereste fel, vagyis 11 százalékkal több, mint az előző évben; a turisztikai célú látogatásokból 1 milliárd 188 millió forintos bevétel származott 2017-ben – írta a Világgazdaság kedden a Parlament sajtóirodájától kapott tájékoztatás alapján.

 

Tavaly a belépőjegyet váltók 20,5 százaléka volt hazai érdeklődő, a fennmaradó 79,5 százaléknyi külföldi vendég közül 30,6 százalék az Európai Unión kívüli országból kereste fel a Steindl Imre tervei alapján emelt épületet. Az idén az első négy hónapban több mint 201 ezer látogatót fogadtak, 18 százalékkal többet, mint 2017 azonos időszakában.

 

A Parlament hivatalos honlapja szerint míg egy EU-n kívüli turista 6000 forintért nyerhet bebocsátást, addig egy uniós állampolgár 3100 forintért, a magyar vendégek 2400, illetve 1300 forintért válthatnak felnőtt-, illetve diákjegyet. A turistacsoportok közel 50 perces séta keretében járják be az Országház legszebb helyiségeit – írta a lap.

 

 

MTI Kép: Horváth Fanni OPH
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Tovább emelkednek a turisztikai bevételek

A tavalyi történelmi rekordév után 2019 elején is folytatódott a vendégek számának növeked…