Ajánló Megkezdte a munkát a Nemzeti Egység Klaszter Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-10-20 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,619 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Megkezdte a munkát a Nemzeti Egység Klaszter Budapest, 2015. október 20. Minden korábbinál szélesebb körű és hatékonyabb szakmai együttműködés létrehozásának szándékával kezdte meg a munkát 2015. október 20-án a vendéglátásban érintett cégek és egyesületek ernyőszervezete, a Nemzeti Egység Klaszter. A Nemzeti Egység Klaszter tagja lehet bármely olyan magyarországi szerveződés, amely a vendéglátás területén dolgozik és próbál meg boldogulni, és részese kíván lenni annak az átfogó szakmai munkának, amely széles társadalmi ész szakmai bázisra alapozva kezdi meg az ágazat halaszthatatlan megreformálását. Az alapítók soraikba várják a gasztronómiai szervezetek mellett az oktatással foglalkozókat, az alapanyag termelésben és értékesítésben érintetteket, a közétkeztetés szereplőit, a gasztronómiai rendezvények képviselőit, mindazokat, akik fontosnak tartják, hogy a szakma még fellelhető értékei ne tűnjenek el és hogy ezek felhasználásával a magyar vendéglátás az évtizedes „pangás” időszaka után elinduljon a modernizáció útján. Felvállalt célkitűzéseik között szerepel a jogalkotás széles körű szakmai hátterének biztosítása is. Az október 20-én a Magyar Kereskedelmi- és Vendéglátóipari Múzeumban tartott megbeszélésen a Klaszter elnöke, Asztalos István bemutatta az alapítók szándéka szerinti szervezeti felépítést, a jelenlévők pedig meghatározták a legégetőbb tennivalókat, melyekkel kapcsolatban a rövidesen felálló munkacsoportok elkezdik az operatív munkát. A Klaszter minden olyan hazai szervezetet, egyesületet örömmel vár soraiba, amelyek a vendéglátás bármely területén tevékenykedik és egyet ért a célkitűzésekkel. „Nem kell szeretnünk egymást – emelte ki Asztalos István. – Korábban is voltak, jelenleg is vannak és a jövőben is lesznek olyan kérdések, amiben nem fogunk, nem tudunk egyetérteni. De a cél nem is ez. Mindenki részt kérhet és kaphat a munkában, mert a végső cél mindannyiunk számára ugyanaz: egy prosperáló, jól működő szakágazatban boldogulni. Viták és véleményütköztetések nélkül pedig ez elérhetetlen. Örülök, hogy már ma ilyen sokan megtisztelték érdeklődésükkel a Klasztert, holnaptól pedig indulhat a közös munka!” Bővebben: www.jovonek.hu A rendezvényen képviseltette magát a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ), Élelmezésvezetők Országos szövetsége (ÉLOSZ), Közétkeztetők és élelmezésvezetők Országos Egyesülete (KÖZSZÖV), Étrend magyar Konyhafőnökök Egyesülete, Magyar Grillszövetség, Szabadtűzi Lovagrend, Vendéglátó Szakoktatók Országos Egyesülete (VSZOE), Magyar Éttermi Mesterek Klubja, Kortárs Gasztronómiai és Kulturális Egyesület (KGKE), Világoskert Alapítvány, Taverna iskola, Barack Hotel (Tiszakécske), Start Assistance Kft., Hotelinfo Kft. (Hungary Card), Melba Étterem, Sodexo, Aviko, Oldalas magazin, valamint végül, de nem utolsó sorban jelen volt Vomberg Frigyes is, aki „Bíró Lajos urat és az MGE-t (Magyar Gasztronómiai Egyesület) is egy személyben képviselte”
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Zúg a füle? Több betegség is okozhatja Zúgás, csengés, ciripelés, duruzsolás – ha tapasztalta már ezeket a hangokat egy csendes szobában …
Kevesebb sört ittunk idén Az idén akár 3 százalékkal 6,55 millió hektoliterre is csökkenhet az öt legnagyobb magyar …