Átólzéig Mandulában sült pontypatkó, narancsleves salátával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-12-24 3 perc átlagos olvasási idő 0 2,286 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Mandulában sült pontypatkó, narancsleves salátával Hozzávalók (4 személyre): 4 db pontypatkó 10 dkg szeletelt mandula 2 db tojás sárgája 2 db citrom 2 db kápia paprika 3 db lila hagyma 20 dkg kígyóuborka ½ fej jégsaláta 1 marék koriander 0,5 dl fehérborecet 2 db narancs kifacsart leve 0,01 kg feketebors (őrölt), 2 dkg só. A pontyot megtisztítjuk, majd megmossuk. Ez után sóval bedörzsöljük és lisztbe forgatjuk. Forró serpenyőben, kevés olajon elkezdjük sütni, azonban itt ügyeljünk arra, hogy csak megkapassuk a felületét. Ha ez megvan, akkor átfordítjuk és a már elősütött oldalát megkenjük kevés tojássárgájával, amit megszórunk szeletelt mandulával. Ekkor újra átfordítjuk, majd a másik oldalát is épp így beborítjuk. Ha ez megvan, akkor 180 fokos sütőben pár perc alatt készre sütjük. A sütőbe helyezéskor ne felejtsünk el szeletelt citromot mellé helyezni, hogy az kissé megsüljön, mert ez tökéletes kiegészítője lesz majd a halunknak tálaláskor. Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a jégsalátából, kápia paprikából, lilahagymából, kígyóuborkából és az összevágott korianderből álló keverék, melyet a narancs facsart levével és fehérborecettel ízesítünk. Így egy különleges ételt készítettünk, mely ugyan jól mutat majd az ünnepi asztalon, de mégis könnyen elkészíthető és finom. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Szeretik a vidéki Magyarországot a lengyelek 2020-ban Lengyelország a harmadik legfontosabb küldőpiacunk volt, köszönhetően többek között annak is, hogy a …
Internetről szedheti le a francia topséfek receptjeit Nagy francia séfek, köztük Paul Bocuse, Guy Savoy és Cyril Lignac is közzéteszik receptjeiket …