Átólzéig Mandulában sült pontypatkó, narancsleves salátával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-12-24 3 perc átlagos olvasási idő 0 2,257 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Mandulában sült pontypatkó, narancsleves salátával Hozzávalók (4 személyre): 4 db pontypatkó 10 dkg szeletelt mandula 2 db tojás sárgája 2 db citrom 2 db kápia paprika 3 db lila hagyma 20 dkg kígyóuborka ½ fej jégsaláta 1 marék koriander 0,5 dl fehérborecet 2 db narancs kifacsart leve 0,01 kg feketebors (őrölt), 2 dkg só. A pontyot megtisztítjuk, majd megmossuk. Ez után sóval bedörzsöljük és lisztbe forgatjuk. Forró serpenyőben, kevés olajon elkezdjük sütni, azonban itt ügyeljünk arra, hogy csak megkapassuk a felületét. Ha ez megvan, akkor átfordítjuk és a már elősütött oldalát megkenjük kevés tojássárgájával, amit megszórunk szeletelt mandulával. Ekkor újra átfordítjuk, majd a másik oldalát is épp így beborítjuk. Ha ez megvan, akkor 180 fokos sütőben pár perc alatt készre sütjük. A sütőbe helyezéskor ne felejtsünk el szeletelt citromot mellé helyezni, hogy az kissé megsüljön, mert ez tökéletes kiegészítője lesz majd a halunknak tálaláskor. Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a jégsalátából, kápia paprikából, lilahagymából, kígyóuborkából és az összevágott korianderből álló keverék, melyet a narancs facsart levével és fehérborecettel ízesítünk. Így egy különleges ételt készítettünk, mely ugyan jól mutat majd az ünnepi asztalon, de mégis könnyen elkészíthető és finom. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Profession.hu: Nógrád vármegye kivételével mindenhol aktívabbak voltak a munkakeresők a harmadik negyedévben
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Az Astoriában kezdte az évet a Séfklub Idén először, 2020. január 6-án a Danubius Hotel Astoriaban****, gyűlésezett a Séfklub.Az Étrend Magyar Konyhafőnökök …
Még mindig sok a szemét az erdőkben Az erdőjárók azzal tudnak leginkább hozzájárulni az egészséges erdő fenntartásához, ha mindenki hazaviszi magával …