Főoldal Hírek Átólzéig Mandulában sült pontypatkó, narancsleves salátával

Mandulában sült pontypatkó, narancsleves salátával

3 perc átlagos olvasási idő
0
2,257
 ehaccp_topbanner3.jpg

Mandulában sült pontypatkó, narancsleves salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 4 db pontypatkó
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 db citrom
  • 2 db kápia paprika
  • 3 db lila hagyma
  • 20 dkg kígyóuborka
  • ½ fej jégsaláta
  • 1 marék koriander
  • 0,5 dl fehérborecet
  • 2 db narancs kifacsart leve
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 2 dkg só.

 

A pontyot megtisztítjuk, majd megmossuk. Ez után sóval bedörzsöljük és lisztbe forgatjuk. Forró serpenyőben, kevés olajon elkezdjük sütni, azonban itt ügyeljünk arra, hogy csak megkapassuk a felületét. Ha ez megvan, akkor átfordítjuk és a már elősütött oldalát megkenjük kevés tojássárgájával, amit megszórunk szeletelt mandulával. Ekkor újra átfordítjuk, majd a másik oldalát is épp így beborítjuk. Ha ez megvan, akkor 180 fokos sütőben pár perc alatt készre sütjük. A sütőbe helyezéskor ne felejtsünk el szeletelt citromot mellé helyezni, hogy az kissé megsüljön, mert ez tökéletes kiegészítője lesz majd a halunknak tálaláskor.

Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a jégsalátából, kápia paprikából, lilahagymából, kígyóuborkából és az összevágott korianderből álló keverék, melyet a narancs facsart levével és fehérborecettel ízesítünk.

Így egy különleges ételt készítettünk, mely ugyan jól mutat majd az ünnepi asztalon, de mégis könnyen elkészíthető és finom. Kóstolják csak meg!

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Európai és magyar jövőt a helyi értékek megbecsülésén keresztül lehet építeni

Európai és magyar jövőt kizárólag a helyi értékek megbecsülésén, megóvásán és gyarapításán…