Főoldal Hírek Átólzéig Kilátót és medvehagyma-tanösvényt épít a Vértesi Erdő Zrt.

Kilátót és medvehagyma-tanösvényt épít a Vértesi Erdő Zrt.

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,283
 ehaccp_topbanner3.jpg

Kilátót és medvehagyma-tanösvényt épít a Vértesi Erdő Zrt.
 

    Kilátó alapozását kezdte meg a Tatabánya közelében lévő Mészáros-hegyen a Vértesi Erdő Zrt., Síkvölgyön pedig néhány héten belül medvehagyma-tanösvényt épít ki – tájékoztatta a társaság műszaki csoportvezetője szerdán az MTI-t.

    Riesing István elmondta, a Mészáros-hegyen egy 11 méter magas erdei kilátó épül az átjatszóállomás közelében. A vasszerkezetet fával borítják be.

    Síkvölgyön medvehagymás élőhelyen alakítanak ki egy gasztronómiai tanösvényt, amelyen az erdőjárók információs táblákon ismerkedhetnek meg a növénnyel és a belőle készíthető ételekkel.

    A két fejlesztés egy nagyobb program része, amelynek során a Vértesi Erdő Zrt. Móron és a Tatabánya környéki erdőkben tájékoztató táblákat, erdei bútorokat helyez ki, tűzrakóhelyeket épít, valamint két védőházat létesít, összesen 34 millió forintos költséggel.

    A Vértesi Erdő Zrt. a Vértes, a Gerecse, a Császári-dombság és a Bakonyalja tájegységekenbelül közel 45 000 hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője, 240 embert foglalkoztat. A társaság éves árbevétele 2015-ben eléri a 7 milliárd forintot.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…