Főoldal Hírek Átólzéig Kilátót és medvehagyma-tanösvényt épít a Vértesi Erdő Zrt.

Kilátót és medvehagyma-tanösvényt épít a Vértesi Erdő Zrt.

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,225
 ehaccp_topbanner3.jpg

Kilátót és medvehagyma-tanösvényt épít a Vértesi Erdő Zrt.
 

    Kilátó alapozását kezdte meg a Tatabánya közelében lévő Mészáros-hegyen a Vértesi Erdő Zrt., Síkvölgyön pedig néhány héten belül medvehagyma-tanösvényt épít ki – tájékoztatta a társaság műszaki csoportvezetője szerdán az MTI-t.

    Riesing István elmondta, a Mészáros-hegyen egy 11 méter magas erdei kilátó épül az átjatszóállomás közelében. A vasszerkezetet fával borítják be.

    Síkvölgyön medvehagymás élőhelyen alakítanak ki egy gasztronómiai tanösvényt, amelyen az erdőjárók információs táblákon ismerkedhetnek meg a növénnyel és a belőle készíthető ételekkel.

    A két fejlesztés egy nagyobb program része, amelynek során a Vértesi Erdő Zrt. Móron és a Tatabánya környéki erdőkben tájékoztató táblákat, erdei bútorokat helyez ki, tűzrakóhelyeket épít, valamint két védőházat létesít, összesen 34 millió forintos költséggel.

    A Vértesi Erdő Zrt. a Vértes, a Gerecse, a Császári-dombság és a Bakonyalja tájegységekenbelül közel 45 000 hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője, 240 embert foglalkoztat. A társaság éves árbevétele 2015-ben eléri a 7 milliárd forintot.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…