Színes Kapós a hazai, főleg, ha jó az ára Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2018-08-25 4 perc átlagos olvasási idő 0 825 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A vásárlók csaknem háromnegyede vásárol élelmiszert az ár alapján, és csak alig több, mint fele tekinti elsődlegesnek a minőséget – derül ki a Médiaunió Alapítvány megbízásából az Ipsos által elvégzett vásárlói felmérésből. A Magyar élelmiszer-kutatás címen publikált anyag szerint a vidékiek átlag felett, 80 százalékban árérzékenyek, a budapestiek körében 60 százalékos a vásárlást befolyásoló tényezők közül az ár – írja a Világgazdaság. A megkérdezettek 95 százaléka azt állította, hogy szívesen vesz magyar élelmiszert, a gyakorlatban azonban csak körülbelül minden harmadik vevőről mondható el, hogy meg is teszi. Forrás: Pixabay.com Hazai terméket a vásárlók legnagyobb arányban zöldségből, gyümölcsből vásárolnak, a nagy többség a hús, a felvágott, valamint a tej, tejtermék és tojás kategóriában választ hazait, a többi termékkörben már bőven 50 százalék alá csappan a magyar terméket választók köre. Társadalmi célú kampány nyomán, ezer fő megkérdezésével készült reprezentatív kutatásba bevontak válaszaiból kiderült, hogy a fogyasztók szerint a magyar élelmiszerek ízletesek, régre nyúlnak a hagyományaik, jó minőségűek, és az eredetük megbízható. A kutatás rávilágított azonban arra is, hogy bár a válaszadók mindössze egyötöde nézi meg a termék származási helyét, egyharmaduk állítja, hogy kifejezetten törekszik hazai termékek választására. Majdnem ugyanennyien egyáltalán nem tartják fontosnak a termék eredetét, noha a helyi termék frissebb, mert kevesebbet utazik, míg a polcokra ér, s a szállításakor még a környezetterhelés is kisebb, vagyis hazai élelmiszer vásárlásával környezettudatosak is vagyunk – áll a közleményben. A teljes cikket a Világgazdaság pénteki számában lehet elolvasni. OPH
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Hóesésben életmentő a madáretetés Az itt áttelelő madarak etetése az összefüggő hótakaró idején nagyon fontos. Apró tetteinkkel, a …
Divatot csinálnak a szelektív hulladékgyűjtésből Bécsben Divatot csinálnak a szelektív hulladékgyűjtésből Bécsben Újabb kampányt indítanak a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére …