Csőposta Indiai vegán gasztronómiai nap a Lélek Palotájában Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-10-04 8 perc átlagos olvasási idő 0 1,546 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! A Lélek Palotája október 9-én megrendezi közkedvelt vegán gasztronómiai rendezvényét. A színes program során a látogatók bepillantást nyerhetnek India tradicionális konyhaművészetébe, amely a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. A rendezvényen velünk lesznek vegán és vegetáriánus hírességek is, Németh Kristóf, Bucsi Annamária, Hajdú Balázs és Stőhr Gréta, őket a színpadi programokon, főzőshowkon és kerekasztal-beszélgetéseken valamint egy vidám stand-upon keresztül ismerhetik meg a vendégek. Az ájurvéda szerint a hat alap íznek – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – egy étkezésen belül szerepelnie kell. E rendkívül ízes ételek ezért igen színesek, táplálóak és változatosak. A rendezvényen résztvevők számos szakács bemutatóját tekinthetik meg, kérdéseket tehetnek fel a főzési, ételkészítési technológiákkal kapcsolatban és több csemege elkészítését a gyakorlatban is kipróbálhatják. Megismerkedhetnek India különleges fűszereivel, azok használatával valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerülnek a csatnik (édes-csípős szósz), a lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), aromás italok, fűszeres rizsek, a mungóbab leves és az izgalmas édességek. Mindezek mellett természetesen teret engedünk még a vegán konyha egyéb lehetőségeinek variációira is. Például bemutatjuk, hogyan készíthetjük el megszokott magyaros ízeinket vegán módon, hogyan alkossunk finomságokat főzés nélkül, valamint megtanítunk pár gluténmentes sütési alternatívát is az érdeklődőknek. A nap folyamán még előadásokat hallhatnak főzés, táplálkozás és egészség témában. Bevezetjük vendégeinket az ájurvéda alapismereteibe táplálkozási tanácsadásokkal. A családosokra is gondolva, gyerekfoglalkozásokkal is készülünk! A főzések, előadások és mérések mellett lesz szórakoztató színpadi program is, témával kapcsolatos kirakodóvásár, szórakoztató foglalkozások. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola, a Lélek Palotája kertjének végében jógikus programokkal és a gasztro-naphoz méltó módon emésztést segítő jógagyakorlatok bemutatásával járul hozzá a fesztivál sikeréhez, a jógaászanákat bárki kipróbálhatja nemre, korra való tekintet nélkül. A főiskola épületében pedig előadások hangzanak el, amelyek az egészséges táplálkozás orvosi, etikai és mindennapi vonatkozásait vizsgálják. Időpont: 2016. október 9., vasárnap, 11.00-17.00-ig Helyszín: Bp. 1039 1. Bejárat: Lehel u. 15-17. 2. Bejárat: Attila u. 8. Tel: +36 30/978 3669 Ár: 1200Ft/felnőtt, 800Ft/nyugdíjas, diák. 14 év alatt ingyenes; Vagy 3000Ft/belépő+korlátlan ételfogyasztás. További információ a facebook eseménynél és a lelekpalotaja.hu weboldalon. Summary 0 % Az Ön értékelése Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Elstartolt a Bocuse d’Or Gasztrokörút! Elstartolt a Bocuse d’Or Gasztrokörút! Molnár Gábor, a 2015-ös szakácsversenyen 13. helyezést elért …
A tiszai halászlé része a magyar kultúrának A nemrég hunagrikumok sorába emelt tiszai halászlé része a magyar életérzésnek, kultúrának – jelentette ki …