Csőposta Idén is a tavalyihoz hasonló grilltermék forgalomra számít a SPAR Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-06-16 9 perc átlagos olvasási idő 0 628 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Tavaly több mint 1 milliárd forint értékű grillterméket értékesített a SPAR a Regnum Húsüzem és Oktatóközpont termékeiből, idén is hasonló érdeklődésre számítanakA nyár a kerti partik szezonja. Az áruházlánc üzleteiben kibővített idényválasztékkal várja a grillezés kedvelőit, többek között saját húsüzemének sertés-, marha-, borjú- vagy bárányhús-termékeivel, illetve olyan eszközökkel, mint a tradicionális vastárcsák és gázgrill-gépek. Az 5 különböző, pultban kapható termék és a 19 csomagolt, fűszerezett grillkészítmény hagyományos és új ízeket egyaránt kínál a grillezőknek.A szabadtéri sütögetés a családi és baráti összejövetelek egyik legkedveltebb formája, melyek során az alkalmi séfek szenvedélyesen, nagy szeretettel – és a „titkos” receptjeikkel –kápráztatják el a vendégeiket.„A vállalatunk minden évben gazdag és minőségi szezonális alapanyag- és eszközkészlettel segíti a professzionális és házi szakácsokat a grillszezonban is. 2020-ban a SPAR saját húsüzeme, a Regnum Húsüzem és Oktatóközpont 5 féle húspultban kapható és 19 előrecsomagolt fűszerezett grillterméket, hagyományos és új ízeket egyaránt kínál a vásárlóinknak. A grillkellékek tekintetében pedig 35 termék található meg a választékunkban. Örömmel tapasztaljuk, hogy a közös kerti időtöltés iránt egyre nagyobb az érdeklődés, ennek bizonyítéka, hogy amíg a húsüzemünk 2018-ban 687,2 tonna mennyiségben és 1,02 milliárd forint értékben szállított grill- és steaktermékeket az üzletekbe, addig 2019-ben már 775,5 tonnás és 1,17 milliárd forintos volumenről beszélhettünk. Már most érzékelhető, hogy a kereslet idén sem csökken, így 2020-ban is jó eséllyel növekedésről, vagy legalábbis hasonló nagyságú forgalomról számolhatunk be” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.A koronavírus világjárvány annyiban hatott a 2020-as grillidényre, hogy az a korábbiakhoz képest pár hetet csúszik, ám a szabadban való sütés iránti kedv nem csökkent. Sőt, a járvány időszaka még növelte is az igényt, így a korlátozások enyhítésével visszatérhet az élet a grillpultokat és a kerti partikat illetően is.A SPAR idei kínálatában a hagyományos sertéstermékek mellett megtalálhatóak a fűszerezett bárány- és borjúáruk is. A grillalapanyagok közül kiemelt szerepet kapnak a prémium kategóriás Regnum marha-, illetve az Angus érlelt marhasteakek, valamint a háromféle ízben beszerezhető érlelt Angus souvid marhacomb-steakek. A steakkínálat szezonális bővítése azért is indokolt, mert a hazai vásárlóknak köszönhetően a steaktermékek egyre nagyobb teret hódítanak. A grillfűszeres húsok között évek óta a hagyományos ízvilágúak a legkeresettebbek – a magyaros, fokhagymás és csípős fűszerezésű készítmények –, és bár a fogyasztók nyitottak az újabb, akár egészen különleges ízekre is, az olyan új élményeket, mint amiket a juharszirupos vagy a sörös ízesítés jelent, még óvatosabban kezelik. A grill szortimentről általánosságban elmondható, hogy az értékesítésben jó ideje a minőség az első számú szempont. A piac egyértelműen a prémium árukat preferálja, mind a húsok, mind a fűszerezettség minősége tekintetében.A minőségi húsok, húskészítmények, egyéb alapanyagok mellett a grillezés nélkülözhetetlen kellékei a különféle sütőalkalmasságok, berendezések, nyársak, csipeszek, a faszén és a többi gyújtószerszám. A vevőközönség főleg a két végpólust választja: a prémiumgyártmányokat, illetve a belépő – vagy kezdő – kategóriát. A járványhelyzet ebben a szegmensben sem szegte a vásárlók kedvét, sőt inkább növelte, a vállalat eddigi tapasztalata szerint például fokozottabb a kereslet a tradicionális vastárcsák és bográcsok iránt, a grillező gépek közül pedig a gáz- és elektromos készülékek fogynak jobban.Spar/Kép:ArchívumChaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság Ilyen még nem volt: szürkemarha érkezik a bor városába, Villányba Kulturális programokkal kell kiszakítani a modern kor emberét a virtuális világból A gasztronómia áll a Múzeumok Őszi Fesztiváljának középpontjában Potápi Árpád János: Temesvár egy hagyományaira, nemzeti közösségeire büszke multikulturális város
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A vetőmag szektor legnagyobb rendezvénye lesz Budapesten A vetőmag szektor legnagyobb rendezvénye lesz Budapesten Budapesten tartották a Nemzetközi Vetőmag Szövetség …
Idén is támogatja a kormány a gyerekek étkezését Idén is támogatja a kormány a gyerekek étkezését a bölcsődékben, az óvodákban és az …