Főoldal Hírek Átólzéig Három hegymászóútvonalat építenek ki a tatabányai Kő-hegyen

Három hegymászóútvonalat építenek ki a tatabányai Kő-hegyen

3 perc átlagos olvasási idő
0
985
 ehaccp_topbanner3.jpg

Három hegymászóútvonalat építenek ki a tatabányai Kő-hegyen
 

   A Kő-hegy természetes adottságait kihasználva három amatőr hegymászóútvonal kiépítését kezdték meg Tatabányán – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján a polgármester.

 

   Az autópályáról is jól látható fehér sziklákon, a Turul szobor alatt a közepestől az extrém nehézségűig építenek pályákat. A túrázók a három útvonalat végigmászva közel 600 métert járhatnak be, amelyen négy kötélhíd is van a sziklák között – tette hozzá Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP).

 

    A mászóutak minősége és hossza a legnépszerűbbek közé sorolhatja a tatabányai létesítményt. Az építők a drótkötelek rögzítése után tesztmászások során alakítják ki az utak nehézségi fokát. A nagyközönség számára a pálya csak a hivatalos megnyitót után válik elérhetővé, addig az útvonalakat használni tilos és életveszélyes.

    A létesítménnyel Tatabánya az elsők között jelenik meg az amatőr hegymászósportok helyszínei között, és újabb attrakciót kínál a városba látogatók számára. A Cseszneken lévő, hasonló mászóút tatabányai alpinisták munkája, az ottani helyszínt hétvégenként átlagosan 500 látogató keresi fel.
 

MTI / Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …