Főoldal Hírek Átólzéig Gasztronómiai hónapot szervez a budapesti török kulturális központ

Gasztronómiai hónapot szervez a budapesti török kulturális központ

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,283
 ehaccp_topbanner3.jpg

Gasztronómiai hónapot szervez a budapesti török kulturális központ
 

   Kávéházi est, főzőkurzus és gasztronómiai utcafesztivál is szerepel a budapesti Yunus Emre Enstitüsü Török Kulturális Központ szerdán kezdődő tematikus gasztronómiai hónapjának programjai között.

    A második alkalommal megrendezett programsorozat első állomása a török kávéházi est lesz: az érdeklődők A török gasztronómia varázslatos története egy magyar szemével című előadáson megtudhatják, mely népek konyhái voltak hatással a török ételek kialakulására, mik a legjellemzőbb alapanyagok a török konyhában, valamint milyen átalakuláson ment át a török konyha az évtizedek során.

    Az előadáson megszerzett elméleti tudást a gyakorlatba is átültethetik az érdeklődők a május 9-i főzőkurzuson.

    A török ínyencségeket kedvelőket május 16-án a Rudas fürdőhöz tartozó Rudas Étterem és Bár török reggeli kínálata várja. Az egész délelőtt tartó program során a vendégek megismerkedhetnek egy gaziantepi menüsor révén a tradicionális, komótos török reggelik különböző ínycsiklandó fogásaival. 

    Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ az épülete előtti lezárt utcarészen  május 30-án délután látványos utcafesztivált rendeznek. A kulturális programok és gasztronómia ínyencségek mellett megidézik az isztambuli Fűszer Bazár hangulatát is.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…