Átólzéig Gasztronómiai hónapot szervez a budapesti török kulturális központ Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-05-04 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,231 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Gasztronómiai hónapot szervez a budapesti török kulturális központ Kávéházi est, főzőkurzus és gasztronómiai utcafesztivál is szerepel a budapesti Yunus Emre Enstitüsü Török Kulturális Központ szerdán kezdődő tematikus gasztronómiai hónapjának programjai között. A második alkalommal megrendezett programsorozat első állomása a török kávéházi est lesz: az érdeklődők A török gasztronómia varázslatos története egy magyar szemével című előadáson megtudhatják, mely népek konyhái voltak hatással a török ételek kialakulására, mik a legjellemzőbb alapanyagok a török konyhában, valamint milyen átalakuláson ment át a török konyha az évtizedek során. Az előadáson megszerzett elméleti tudást a gyakorlatba is átültethetik az érdeklődők a május 9-i főzőkurzuson. A török ínyencségeket kedvelőket május 16-án a Rudas fürdőhöz tartozó Rudas Étterem és Bár török reggeli kínálata várja. Az egész délelőtt tartó program során a vendégek megismerkedhetnek egy gaziantepi menüsor révén a tradicionális, komótos török reggelik különböző ínycsiklandó fogásaival. Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ az épülete előtti lezárt utcarészen május 30-án délután látványos utcafesztivált rendeznek. A kulturális programok és gasztronómia ínyencségek mellett megidézik az isztambuli Fűszer Bazár hangulatát is. MTI/Pixabay
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Fénykép alapján megmondja a mesterséges intelligencia, milyen alapanyagokból készült az étel Amerikai kutatók kifejlesztettek egy mesterséges intelligenciát, amely az ételről készült fotó tanulmányozásával megmondja, …
Idén is az almafogyasztást népszerűsítik Ismét elindította az alma fogyasztását ösztönző kampányt az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum …