Főoldal Hírek Átólzéig Fűszeres zöldségekkel töltött gomba, savanyú salátával

Fűszeres zöldségekkel töltött gomba, savanyú salátával

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,488
 ehaccp_topbanner3.jpg

Fűszeres zöldségekkel töltött gomba, savanyú salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):
 

  • 60 dkg gomba
  • 20 dkg trappista sajt
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 25 dkg cukkini,
  • 10 dkg laskagomba
  • 10 szál kakukkfű,
  • 4 szál zsálya,
  • 2 db kápia paprika
  • 30 dkg lila káposzta
  • 30 dkg fehér káposzta
  • 3 db paradicsom
  • 20 dkg kígyóuborka
  • 1 marék koriander
  • 2 dkg cukor
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 dkg só.

 

A gombát megtisztítjuk, majd a külön megtisztított, apróra vágott és kevés olajon lepirított, sóval, borssal, zsályával és kakukkfűvel ízesített zöldségeket (laskagomba, cukkini, vöröshagyma, kápia paprika) összekeverjük a reszelt sajttal, majd a talpára állított gombára halmozzuk. Rátesszük a másik gombát <melynek a kalapját meg is faraghatjuk, hogy a tálalásnál szebb legyen>, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

 

Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a fehér- és lila káposztából készített káposztasaláta, melyet tálaláskor dúsítunk a kápia paprikából, paradicsomból, kígyóuborkából és az összevágott korianderből álló keverékkel. Majd fehérbort adunk hozzá.

Így egy ízletes ételt készítettünk, mely ugyan gombából készült, de mégsem igaz, amit sokak állítanak, mégpedig, hogy a húsmentes étel nem lehet laktató. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Újranyitják Enzo Ferrari kedvenc éttermét

A Commendatore barátaival és Forma-1-es csapatának pilótáival is gyakran megfordult a mara…