Színes Február elsején rendezik a Furmint Február Nagy Kóstolót Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2018-01-23 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,115 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Ismét egy egész hónapot szentelnek a borkedvelők az egyik legkiemelkedőbb Kárpát-medencei szőlőfajtának tartott furmintnak. Ez volt az első olyan kezdeményezés Magyarországon, amely egyetlen szőlőfajtát állított reflektorfénybe. Tavaly óta február 1-jén ünnepeljük a Nemzetközi Furmint Napot, idén pedig pont ezen a napon rendezik a Furmint Február Nagy Kóstolóját Budapesten, a városligeti Vajdahunyad várában. A kóstolón várhatóan csaknem 100 kiállító legalább 150 prémium borát ízlelhetik meg a látogatók. A kínált borok között találunk majd pezsgőket is, és az édes borok, aszúk szerelmesei sem fognak csalódni. A legtöbb kiállító ezúttal is a legnagyobb hagyományokkal bíró Tokaji borvidékről érkezik majd, de köszönhetően az elmúlt évtized furminttelepítéseinek egyre több új borvidék csatlakozik a furmint táborához. Az ugyancsak tradicionálisnak számító Somló mellett az Egri borvidék, a Balaton északi és déli partja és a Pécsi borvidék, valamint határon túli pincék furmintjait is megkóstolhatjuk. Hegymagas Fotó: Horogszegi Tamás A fajta eredete nem tisztázott, de olyan régóta művelik hazánkban, hogy akár sajátunkként is tekinthetünk rá. Magyarországon kívül kevesen foglalkoznak vele, kisebb mennyiségben a szomszédos országokban találunk még ültetvényeket, de már a tengerentúlon is elkezdtek érdeklődni a furmint telepítése iránt. A nemzetközi szakértők szerint a furmintban minden megtalálható, ami a legjobb fajtákra jellemző: gyümölcsös, de komoly borokat ad, amelyek egyedülálló savszerkezete a hosszú érlelhetőséget garantálja. A világ csúcsborai között az is fontos szempont, hogy egy fajta jól közvetítse a termőhely sajátosságait, a furmint pedig ebből a szempontból is kiemelkedő. euronews.com Kép: borhalo.com
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Lezárult a Magyartarka Genom Projekt első szakasza A még magasabb genetikai értéket képviselő, versenyképesebb magyartarka-fajta tenyészállat állomány kialakítását 150 millió forinttal …
Válás miatt veszélyben egy népszerű brit étterem Michelin-csillaga Pietsch Judit, az MTI különtudósítója jelenti: Veszélybe került egy népszerű brit étterem Michelin-csillaga, de nem …