Főoldal Hírek Átólzéig Faszénen sült csirkemell filé, ecetes majonézes burgonyával

Faszénen sült csirkemell filé, ecetes majonézes burgonyával

2 perc átlagos olvasási idő
0
657
 ehaccp_topbanner3.jpg

Faszénen sült csirkemell filé, ecetes majonézes burgonyával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 0,8 kg csirkemell
  • kis marék kakukkfű
  • 2 fej lilahagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 5 dkg fokhagyma,
  • 5 dkg só.
  • 60 dkg burgonya
  • 1 dl étolaj
  • 1 szál rozmaring levele
  • 40 dkg majonéz
  • 1 dl 10 %-os ecet
  • 14 dkg cukor
  • 1 citrom leve

 

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük, majd kakukkfűvel megszórjuk. Így pihentetjük a sütésig.

Közben a burgonyát megfőzzük, felszeleteljük, majd a lilahagymát is összevágjuk, és kettőt beletesszük az ecetes lébe. Így pihentetjük néhány órán keresztül. Ha ez megvan, akkor kivesszük a léből és a majonézzel, petrezselyemmel összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén porcukorral, vagy citromlével.

Az előzetesen bepácolt csirkemellet faszénen megsütjük, majd a majonézes salátára tálaljuk.

Így egy laktató ételt kapunk, mely igazán ínycsiklandozó fogás lehet, ha ezt a receptúrát választjuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Nem állunk valami jól hagymafronton

Technológiai okokból kevés a hagyma, de ha lenne is elég, az import egyelőre lenyomja a ma…