Átólzéig Receptek Faszénen sült csirkemell filé, ecetes majonézes burgonyával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-01-13 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,116 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Faszénen sült csirkemell filé, ecetes majonézes burgonyával Hozzávalók (4 személyre): 0,8 kg csirkemell kis marék kakukkfű 2 fej lilahagyma 0,01 kg feketebors (őrölt), 5 dkg fokhagyma, 5 dkg só. 60 dkg burgonya 1 dl étolaj 1 szál rozmaring levele 40 dkg majonéz 1 dl 10 %-os ecet 14 dkg cukor 1 citrom leve A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük, majd kakukkfűvel megszórjuk. Így pihentetjük a sütésig. Közben a burgonyát megfőzzük, felszeleteljük, majd a lilahagymát is összevágjuk, és kettőt beletesszük az ecetes lébe. Így pihentetjük néhány órán keresztül. Ha ez megvan, akkor kivesszük a léből és a majonézzel, petrezselyemmel összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén porcukorral, vagy citromlével. Az előzetesen bepácolt csirkemellet faszénen megsütjük, majd a majonézes salátára tálaljuk. Így egy laktató ételt kapunk, mely igazán ínycsiklandozó fogás lehet, ha ezt a receptúrát választjuk. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Fazekas: a legmegbecsültebb értékeink a hungarikumok A hungarikumok a magyarság legmegbecsültebb értékeit jelenítik meg mindenki számára – mondta a földművelésügyi …
Lekvárfőzési mindentudó néhány kuriózummal Lekvárfőzési mindentudó néhány kuriózummal Elkezdődött a lekvárfőzés szezonja. Receptből nagyon sokat találunk, most …