Főoldal Hírek Átólzéig Faszénen sült csirkemell filé, ecetes majonézes burgonyával

Faszénen sült csirkemell filé, ecetes majonézes burgonyával

2 perc átlagos olvasási idő
0
697
 ehaccp_topbanner3.jpg

Faszénen sült csirkemell filé, ecetes majonézes burgonyával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 0,8 kg csirkemell
  • kis marék kakukkfű
  • 2 fej lilahagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 5 dkg fokhagyma,
  • 5 dkg só.
  • 60 dkg burgonya
  • 1 dl étolaj
  • 1 szál rozmaring levele
  • 40 dkg majonéz
  • 1 dl 10 %-os ecet
  • 14 dkg cukor
  • 1 citrom leve

 

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük, majd kakukkfűvel megszórjuk. Így pihentetjük a sütésig.

Közben a burgonyát megfőzzük, felszeleteljük, majd a lilahagymát is összevágjuk, és kettőt beletesszük az ecetes lébe. Így pihentetjük néhány órán keresztül. Ha ez megvan, akkor kivesszük a léből és a majonézzel, petrezselyemmel összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén porcukorral, vagy citromlével.

Az előzetesen bepácolt csirkemellet faszénen megsütjük, majd a majonézes salátára tálaljuk.

Így egy laktató ételt kapunk, mely igazán ínycsiklandozó fogás lehet, ha ezt a receptúrát választjuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

BGE: első magyar egyetemi gasztronómiai kupa

Budapest, 2019. október 18. – Ramocsai Barbara, a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója n…