Átólzéig Elindult a Mézes reggeli program Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-24 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,072 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Elindult a Mézes reggeli program Megkezdődött pénteken a „Mézes reggeli” elnevezésű program, amelynek célja a mézfogyasztás és az egészséges táplálkozás népszerűsítése az általános iskolások körében. A Mézes reggelit Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Ksenija Škrilec, a programot eredetileg kezdeményező Szlovénia nagykövete indította el Szigetszentmiklóson, a József Attila Általános Iskolában. A program részeként 67 iskolában kínáltak mézes kenyeret a tanulóknak országszerte. Fazekas Sándor az indítórendezvényen kiemelte, a program célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar méz és más méhészeti termékek fontosságára, valamint az egészséges életmódra és a helyi készítésű élelmiszerekre. Az Földművelésügyi Minisztérium a program eredeti céljával összhangban tudatosítani szeretné a mézfogyasztás jelentőségét. A természetes méz 11féle vitamint, 30féle ásványi anyagot és 19féle aminosavat tartalmaz, továbbá növeli a szervezet ellenálló képességét, nyugtató hatású, fokozza a belső szervek működését, erősíti a szívet és még számtalan pozitív hatása ismert. A méz főleg gyümölcs- és szőlőcukorból áll, ezért kiválóan alkalmas a gyors energiapótlásra. A magyar mézek világszerte ismertek, minőségük miatt az EU-ban javítómézként, más országok gyengébb minőségű mézeihez keverve árusítják. Hazánkon kívül tiszta akácmézet nem, vagy csak nagyon magas áron értékesítenek külföldön. Magyarország az éves termelési eredményeitől függően (15-30.000 tonna/év) az EU tagországain belüli mézkereskedelem akár 40%-át képes kielégíteni, s ez a világ méztermésének 4-5%-át is jelentheti. MTI/FM Sajtóiroda /Pixabay
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Japán Filmhét a Japán Alapítvány szervezésében A Japán Filmhéten a gasztrofilmek lesznek a terítéken. Az idei Japán Filmhét témája ugyanis …
Lukács Séf úr az erfurti szakácsolimpián 2016. 10. 20.-án Miklós Beatrix azzal a kérdéssel fordult hozzánk, hogy tudnánk-e biztosítani részére …