Főoldal Hírek Utazás Egyre többen csatlakoznak az Autómentes Naphoz

Egyre többen csatlakoznak az Autómentes Naphoz

5 perc átlagos olvasási idő
0
945
 ehaccp_topbanner3.jpg

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be települések az Európai Mobilitási Héthez és Autómentes Naphoz kapcsolódó programok szervezéséhez. Az idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítését célzó rendezvény 2019. szeptember 16. és 22. között zajlik, idei témája pedig a gyaloglás és a nem motorizált közlekedés, mottója pedig a „Sétálj velünk!”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, szemléletformáláshoz kapcsolódó egyedi támogatási lehetőséget hirdetett a 2019. évben is. A minisztérium, amellett, hogy koordinálja a központi rendezvénysorozatot, 180 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a településeken szervezett Európai Mobilitási Hét, illetve Autómentes Nap megtartásához kapcsolódó tudás-élmény alapú programok, vetélkedők, versenyek szervezéséhez.

Egyedi támogatási kérelmeik benyújtására a településeknek (önkormányzatoknak és önkormányzati tulajdonban álló szervezeteknek) 2019. június 12. és. június 30. között volt lehetőségük. A felhívásra összesen 261 egyedi kérelem érkezett közel 216 millió forint támogatási igénnyel. Jelenleg az egyedi kérelmek hiánypótlása, feldolgozása zajlik, mely a napokban lezárul.

A kérelmek tekintetében a döntések meghozatala, valamint a döntésekről szóló értesítések megküldése augusztus végéig várható. A benyújtott pályázatok dokumentumtára ezen a weboldalon érhető el, mely folyamatosan frissül. A honlapon keresztül megtekinthető a döntési lista, továbbá elérhető lesz egy elszámolási segédlet is, így érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni az oldalt.

Az esemény népszerűsége évek óta töretlen, az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap eseménysorozat nemzetközi honlapján eddig 285 magyar település regisztrált, amely már így is megelőzte a tavalyi, 267 regisztrált település számát, vagyis egyre többen és többen ismerik, keresik és használják a környezetbarát és fenntartható városi közlekedési lehetőségeket. Az egész hétvégés eseményen az Innovációs és Technológiai Minisztérium és partnerei környezettudatos közlekedésre nevelő, szemléletformáló aktivitásaival várják a látogatókat a budapesti Andrássy úton.

 OPH/ITM Kép: Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …