Receptek Citrusos sült pulyka Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-12-15 5 perc átlagos olvasási idő 0 3,278 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Juicy Roast Turkey. California Roast Turkey and Gravy on festive table Hozzávalók 10 főre: 5-6 kilós, nyak és belsőségek nélküli egész pulyka, 240 ml frissen facsart narancslé, 240 ml frissen facsart citromlé, 1 hámozott negyedelt narancs, 1 hámozott negyedelt citrom, 1 kis hámozott, negyedelt vöröshagyma, 1 marék friss, durvára összevágott oregánó, 2 fej megpucolt és feldarabolt fokhagyma, 60 ml extraszűz olívaolaj, 1 ek őrölt római kömény, 2 ek őrölt bors, 2 ek só Elkészítés: A pulykát már a sütés előtti napon érdemes befűszerezni, hogy a húst intenzívebben átjárják az ízek. Öblítsük le a madarat hideg víz alatt, és töröljük szárazra papírtörlővel, és a bőrét a lehető legtöbb helyen lazítsuk meg, majd vékonyan kenjük át fűszervajjal a bőre alatt és a bőrén is, hogy jobban tapadjon hozzá a fűszer, illetve a vajazás elejét veheti a sütés közbeni kiszáradásnak is. Keverjük össze a fokhagymát, római köményt, sót, borsot, és kanállal zúzzuk minél pépesebbre a hozzávalókat. Keverjünk bele egy kis narancslevet, citromlevet és az olívaolajat, majd helyezzük a pulykát tepsibe (ennek később majd bele kell férnie a hűtőnkbe). Öntsük rá a pácot, majd dörzsöljük bele a pulykába – a hajlatokat és a belsejét se hagyjuk ki. Fóliával fedjük le, és hagyjuk pihenni a hűtőben egy éjszakán át. Másnap locsoljuk meg a pulykát a félretett páclével, a sütéshez pedig melegítsük a sütőt 230 fokra. Mielőtt a madarat a sütőbe tennénk, öntsük le róla a pácot (tegyük félre), és tisztítsuk meg a tepsit. Úgy tegyük vissza a pulykát, hogy a szárnyakat toljuk be a madár teste alá. Sózzuk-borsozzuk. Töltsük meg a húst a negyedelt narancsokkal, citromokkal és hagymákkal, majd kötözzük össze szorosan a lábakat. Tegyük be a sütőbe és pirítsuk 30 percig. Vegyük vissza a hőt 160 fokra, tegyünk néhány baconszeletet kizárólag a mellre, és locsoljuk meg újra a pulykát a páccal, az a jó, ha köré is folyik belőle. Pirítsuk tovább a pulykát még nagyjából 160–180 percig. Közben 30 percenként locsolgassuk a mellé folyt pecsenyelével, de amikor kezd veszélyesen barnulni, fedjük le alufóliával. Ha kész, és kivettük a sütőből, még 30 percig pihentessük, mielőtt tálalnánk. Gallicoop
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját A koronavírus-járvány miatt ez az év mindenki számára rendhagyó, kihívásokkal teli, ami a pálinkafőzdéket …
Több mint négymillió vendég, emelkedő forgalom a budapesti fürdőkben Tavaly négy százalékkal több, közel 4,2 millió vendég kereste fel a budapesti fürdőket, a …