Főoldal Hírek Átólzéig Az utolsó pillanatban kötjük a netes utasbiztosítást

Az utolsó pillanatban kötjük a netes utasbiztosítást

6 perc átlagos olvasási idő
0
970
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az utolsó pillanatban kötjük a netes utasbiztosítást

 

Az év első öt hónapjában naponta egy főre átlagosan 580 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülő ügyfelek; ez az összeg lényegében megegyezik a tavalyi hasonló időszak adataival. A legnagyobb online biztosításközvetítő portálon a netes kötések 56 százaléka az utazást megelőző napon, vagy az utazás napján született, közel egyharmaduk 4, illetve 8 napos időszakra szól. A kötések közel 90 százaléka európai utakra szól, melyeknek a felét autóval, harmadát repülőgéppel teszik meg a szerződők-írja Netrisk közleményében.

Magyarországon az utasbiztosításoknak egyre nagyobb hányadát, immár mintegy 35 százalékát az interneten kötik meg. Az online szerződő ügyfelek szeretik az utolsó napokra hagyni a biztosítás megkötését: 44 százalékuk az utazást megelőző napon teljesíti ezt a feladatot, és további 12 százaléknak csak az utazás napján jut eszébe utasbiztosítást kötni.

A biztosított utak leggyakoribb hossza 4, illetve 8 nap. Előző az úgynevezett hosszú hétvégéket felölelő utazások jellemző időtartama, míg utóbbi a hetes turnusokra jellemző 8 nap/7 éjszaka sémát követi. Pozitív fejlemény, hogy az össze utasbiztosítás közül a tavalyi 5-ről 7 százalékra nőtt az egynapos utakra kötött szerződések aránya, ami az ügyfelek tudatosságának javulását jelzi. Fontos ugyanis szem előtt tartani, hogy egy egynapos bécsi úton bekövetkező baleset vagy betegség nyomán a kórházi számla ugyanúgy több százezer forintot tehet ki, mint egy egyhetes nyaralás alatt felmerülő hasonló probléma esetében. 

A Netrisk.hu adatai szerint a netes utasbiztosítások 88 százalékát európai utakra kötik. Az Európára kötött biztosítások közül 49 százaléknyian autóval, míg 33 százaléknyian repülőgéppel utaztak (a repülős utak aránya egyébként tavaly óta közel 2 százalékponttal növekedett).

Jellemzően elmondható, hogy a távolabbi célponttal rendelkező utak esetében az ügyfelek hajlamosabbak a magasabb térítési limiteket biztosító, több extrát kínáló módozatokat választani. Ugyanakkor fontos megjegyezni,hogy azonos célország esetén is igen nagy eltérés mutatkozhat a biztosítással szemben támasztott igényekben aszerint, hogy városnézés vagy tengerparti nyaralás-e a cél, illetve, hogy motorkerékpárral, autóval, repülőgéppel vagy egyéb eszközzel utazunk-e.

A személyre és a helyzetre szabottságot erősíti, hogy immár egyes kiemelt országokra vagy eseményekre is kínálnak terméket a biztosítók: ilyenek például a kifejezetten horvátországi utazásokra vagy éppen zarándokutakra kidolgozott utasbiztosítások.

OrientPress Hírügynökség(OPH)/Netrisk 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…