Főoldal Hírek Átólzéig Az utolsó pillanatban kötjük a netes utasbiztosítást

Az utolsó pillanatban kötjük a netes utasbiztosítást

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,030
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az utolsó pillanatban kötjük a netes utasbiztosítást

 

Az év első öt hónapjában naponta egy főre átlagosan 580 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülő ügyfelek; ez az összeg lényegében megegyezik a tavalyi hasonló időszak adataival. A legnagyobb online biztosításközvetítő portálon a netes kötések 56 százaléka az utazást megelőző napon, vagy az utazás napján született, közel egyharmaduk 4, illetve 8 napos időszakra szól. A kötések közel 90 százaléka európai utakra szól, melyeknek a felét autóval, harmadát repülőgéppel teszik meg a szerződők-írja Netrisk közleményében.

Magyarországon az utasbiztosításoknak egyre nagyobb hányadát, immár mintegy 35 százalékát az interneten kötik meg. Az online szerződő ügyfelek szeretik az utolsó napokra hagyni a biztosítás megkötését: 44 százalékuk az utazást megelőző napon teljesíti ezt a feladatot, és további 12 százaléknak csak az utazás napján jut eszébe utasbiztosítást kötni.

A biztosított utak leggyakoribb hossza 4, illetve 8 nap. Előző az úgynevezett hosszú hétvégéket felölelő utazások jellemző időtartama, míg utóbbi a hetes turnusokra jellemző 8 nap/7 éjszaka sémát követi. Pozitív fejlemény, hogy az össze utasbiztosítás közül a tavalyi 5-ről 7 százalékra nőtt az egynapos utakra kötött szerződések aránya, ami az ügyfelek tudatosságának javulását jelzi. Fontos ugyanis szem előtt tartani, hogy egy egynapos bécsi úton bekövetkező baleset vagy betegség nyomán a kórházi számla ugyanúgy több százezer forintot tehet ki, mint egy egyhetes nyaralás alatt felmerülő hasonló probléma esetében. 

A Netrisk.hu adatai szerint a netes utasbiztosítások 88 százalékát európai utakra kötik. Az Európára kötött biztosítások közül 49 százaléknyian autóval, míg 33 százaléknyian repülőgéppel utaztak (a repülős utak aránya egyébként tavaly óta közel 2 százalékponttal növekedett).

Jellemzően elmondható, hogy a távolabbi célponttal rendelkező utak esetében az ügyfelek hajlamosabbak a magasabb térítési limiteket biztosító, több extrát kínáló módozatokat választani. Ugyanakkor fontos megjegyezni,hogy azonos célország esetén is igen nagy eltérés mutatkozhat a biztosítással szemben támasztott igényekben aszerint, hogy városnézés vagy tengerparti nyaralás-e a cél, illetve, hogy motorkerékpárral, autóval, repülőgéppel vagy egyéb eszközzel utazunk-e.

A személyre és a helyzetre szabottságot erősíti, hogy immár egyes kiemelt országokra vagy eseményekre is kínálnak terméket a biztosítók: ilyenek például a kifejezetten horvátországi utazásokra vagy éppen zarándokutakra kidolgozott utasbiztosítások.

OrientPress Hírügynökség(OPH)/Netrisk 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…