Főoldal Hírek Csőposta Az eper és a mangalica az idei Gourmet Fesztivál fő alapanyaga 

Az eper és a mangalica az idei Gourmet Fesztivál fő alapanyaga 

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,454
 ehaccp_topbanner3.jpg

    Az eper és a mangalica lesz a két fő alapanyag az idei Gourmet Fesztiválon, amely az országhatárokon túllépve a legkiválóbb magyar éttermek mellett a régió legjobb vendéglátóhelyeinek fogásaival is megismerteti a látogatókat május 18. és 21. között a Millenáris parkban.

 

    Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője a programot bemutató hétfői budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fesztivál előzetesen regisztrált vendégei a külföldről érkező sztárséfek, például a világ legjobb női séfjének választott szlovén Ana Ros, a Lengyelország első Michelin-csillagát megszerző Wojciech Amaro, valamint Széll Tamás exkluzív vacsoramenüjét is megkóstolhatják. A magyar séf és csapata a Bocuse d'Or szakácsversenyt megidéző menüvel készül a fesztiválra. 


    A legjobb vidéki éttermek idén először közösen is készítenek egy ebédmenüt, emellett a regisztrálók a Hungarian Michelin all-star vacsorán is részt vehetnek, ahol a Michelin-csillagos magyar éttermek séfjei, Palágyi Eszter (Costes), Mészáros Ádám (Onyx), Sárközi Ákos (Borkonyha), Tiago Dabarigo (Costes Downtown) állítják össze a vacsorát.


    A több mint száz kiállítót felsorakoztató fesztivál a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek ételeit, a régió kiemelkedő italait, cukrászdáinak és gourmet üzleteinek kínálatát is bemutatja. Idén első alkalommal a szakmai zsűri és a közönség is szavazhat a legjobb kiállítóra és a legjobb ételre.


    A háromnapos rendezvényen számtalan kóstolón, bemutatón és workshopon vehetnek részt a látogatók. A Gourmet vendége lesz Anna Olson cukrász, a Food Network TV műsorok sztárja, számos bestseller szerzője, és bemutatót tart az ázsiai konyhájáról ismert pozsonyi Fouzoo étterem is. 


    A gyerekeket a játszótéren kívül babakonyha, kézműves foglalkozások és séf-suli is várja. 


    A fesztivál részletes programja megtalálható a www.gourmetfesztival.hu internetes oldalon.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …