Főoldal Hírek Csőposta Az eper és a mangalica az idei Gourmet Fesztivál fő alapanyaga 

Az eper és a mangalica az idei Gourmet Fesztivál fő alapanyaga 

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,340
 ehaccp_topbanner3.jpg

    Az eper és a mangalica lesz a két fő alapanyag az idei Gourmet Fesztiválon, amely az országhatárokon túllépve a legkiválóbb magyar éttermek mellett a régió legjobb vendéglátóhelyeinek fogásaival is megismerteti a látogatókat május 18. és 21. között a Millenáris parkban.

 

    Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője a programot bemutató hétfői budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fesztivál előzetesen regisztrált vendégei a külföldről érkező sztárséfek, például a világ legjobb női séfjének választott szlovén Ana Ros, a Lengyelország első Michelin-csillagát megszerző Wojciech Amaro, valamint Széll Tamás exkluzív vacsoramenüjét is megkóstolhatják. A magyar séf és csapata a Bocuse d'Or szakácsversenyt megidéző menüvel készül a fesztiválra. 


    A legjobb vidéki éttermek idén először közösen is készítenek egy ebédmenüt, emellett a regisztrálók a Hungarian Michelin all-star vacsorán is részt vehetnek, ahol a Michelin-csillagos magyar éttermek séfjei, Palágyi Eszter (Costes), Mészáros Ádám (Onyx), Sárközi Ákos (Borkonyha), Tiago Dabarigo (Costes Downtown) állítják össze a vacsorát.


    A több mint száz kiállítót felsorakoztató fesztivál a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek ételeit, a régió kiemelkedő italait, cukrászdáinak és gourmet üzleteinek kínálatát is bemutatja. Idén első alkalommal a szakmai zsűri és a közönség is szavazhat a legjobb kiállítóra és a legjobb ételre.


    A háromnapos rendezvényen számtalan kóstolón, bemutatón és workshopon vehetnek részt a látogatók. A Gourmet vendége lesz Anna Olson cukrász, a Food Network TV műsorok sztárja, számos bestseller szerzője, és bemutatót tart az ázsiai konyhájáról ismert pozsonyi Fouzoo étterem is. 


    A gyerekeket a játszótéren kívül babakonyha, kézműves foglalkozások és séf-suli is várja. 


    A fesztivál részletes programja megtalálható a www.gourmetfesztival.hu internetes oldalon.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …