Főoldal Hírek Átólzéig A cafetéria adóztatásának átgondolását kérik a vendéglátósok

A cafetéria adóztatásának átgondolását kérik a vendéglátósok

2 perc átlagos olvasási idő
0
628
 ehaccp_topbanner3.jpg

 

Levelet juttatott el a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, mert megdöbbenéssel olvasták a jövő évi költségvetés tervezetében, hogy megemelnék a cafeteriát terhelő járulékot – írja keddi számában a Magyar Hírlap.

A VTSZ arról tájékoztatta levelében a nemzetgazdasági minisztert, hogy az ágazat háromszázezer munkavállalóját duplán sújtaná a cafeteriát terhelő járulék megemelése. Ugyanis a hazai szállodákban tapasztalt vendégforgalom-növekedéssel még csak most érték el a 2007. évi szintet anélkül, hogy az árakban érvényesíteni tudták volna az utóbbi hét év infláció- és költségnövekedését. Nem véletlenül mintegy háromszáz szálloda a bankok kezelésében van a korszerűsítésre felvett, de bedőlt devizahitelek miatt.

A VTSZ közölte: a magasabb adóterhek miatt a vendéglátásban is kisebb lesz az Erzsébet-utalványok felhasználható értéke, ugyanis a cafeteriára szánt költségekbe a munkáltatók az adóterhelést is beszámítják, így a konkrétan felhasználható összeg a rendszer minden eleménél csökken. (MTI / hiradó.hu / Magyar Hírlap)

(Foto: MTI – Soós Lajos)

 
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Egyre többen csatlakoznak az Autómentes Naphoz

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be települések az Európai Mobilit…