Főoldal Hírek Átólzéig A cafetéria adóztatásának átgondolását kérik a vendéglátósok

A cafetéria adóztatásának átgondolását kérik a vendéglátósok

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,068
 ehaccp_topbanner3.jpg

 

Levelet juttatott el a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, mert megdöbbenéssel olvasták a jövő évi költségvetés tervezetében, hogy megemelnék a cafeteriát terhelő járulékot – írja keddi számában a Magyar Hírlap.

A VTSZ arról tájékoztatta levelében a nemzetgazdasági minisztert, hogy az ágazat háromszázezer munkavállalóját duplán sújtaná a cafeteriát terhelő járulék megemelése. Ugyanis a hazai szállodákban tapasztalt vendégforgalom-növekedéssel még csak most érték el a 2007. évi szintet anélkül, hogy az árakban érvényesíteni tudták volna az utóbbi hét év infláció- és költségnövekedését. Nem véletlenül mintegy háromszáz szálloda a bankok kezelésében van a korszerűsítésre felvett, de bedőlt devizahitelek miatt.

A VTSZ közölte: a magasabb adóterhek miatt a vendéglátásban is kisebb lesz az Erzsébet-utalványok felhasználható értéke, ugyanis a cafeteriára szánt költségekbe a munkáltatók az adóterhelést is beszámítják, így a konkrétan felhasználható összeg a rendszer minden eleménél csökken. (MTI / hiradó.hu / Magyar Hírlap)

(Foto: MTI – Soós Lajos)

 
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…