Főoldal Hírek Utazás 78 százalékkal nőtt a ferihegyi repülőtér utasforgalma a múlt hónapban

78 százalékkal nőtt a ferihegyi repülőtér utasforgalma a múlt hónapban

4 perc átlagos olvasási idő
0
220
 ehaccp_topbanner3.jpg

Augusztusban meghaladta a 702 ezret az utasok száma a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami 78 százalékkal több a tavalyi azonos időszakhoz képest; a koronavírus-járvány kialakulása óta ez volt a legforgalmasabb hónap – közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.

A nyári három hónap alatt több mint 1,5 millió utas fordult meg a repülőtéren, a növekedés a tavalyi nyárhoz képest meghaladta a 92 százalékot.

A napi utasszám az év első harmadában napi 2000 volt, de augusztusban már átlagosan 23 ezerre emelkedett a budapesti repülőtéren.

A 2019 augusztusában elérhető célállomások közel 80 százaléka már visszaépült; az utazók jelenleg 106 célállomás közül választhatnak, ami a következő hónapokban akár 120 desztinációra is bővülhet – jelezte a Budapest Airport.

Az augusztusi cargo forgalom továbbra is stabil, csaknem 15 700 tonna légiárut kezelt a budapesti repülőtér, ami a tavalyi azonos időszakhoz képest 58 százalékos emelkedés.

A tájékoztatás szerint a repülőtéri parkolók a business parkoló kivételével újra teljes körűen az utasok rendelkezésére állnak, és újra a járvány előtt megszokott nyitva tartással üzemel a repülőtéri üzletek többsége.

A közleményben felidézték azt is, hogy az egyre növekvő utasforgalommal összhangban a 100E repülőtéri buszjárat szeptember 11-től gyakrabban és bővített üzemidővel segíti az utasok kijutását a belvárosból a repülőtérre. A járat a Deák Ferenc tér-Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér útvonalon 20-30 percenként közlekedik.

MTI/OPH/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Elindult a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára

A 28. Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt 2023. június 30-án, a METRO Gasztroakadémián rendezi…