Kultúra XVIII. Séf- és Vendéglátós bál, avagy a séfek ünnepe Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-01-25 4 perc átlagos olvasási idő 0 4,943 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Minden jog fenntartva! © Oldalas magazin 2016 XVIII. Séf- és Vendéglátós bál, avagy a séfek ünnepe 2016. január 23.-án szombaton a szakma apraja-nagyja az Danubius Hotel Arénában volt, ugyanis tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Séfbált, mely az idei évben már Séf- és vendéglátós bálként szerepelt a köztudatban. A bál a Danubius Hotel Aréna és az MNGSZ szervezésében zajlott, az est házigazdája, valamint konferansziéja Petrezselyem Adrienn volt. Képünkön Ferenczi István a Danubius Hotel Aréna konyhafőnöke A bál ötletgazdája Nemeskövi Dénes, aki még a Korona szálloda séfjeként alapította azt, azonban az elmúlt időszakban már nagyban kötődik az Aréna szállóhoz, na meg a mindenki által szeretett Ferenczi István séf úrhoz, aki évről-évre kitesz magáért, egyre magasabbra helyezve a mércét, mint, ahogyan az idei évben is, persze mindezt személyzetével együtt. A megjelent nagyjából kétszáz körüli bálozó igazán jól érezhette magát, hiszen őket szolgálta a kiállítók sokasága, a Tom Cat Band zenéje, valamint a Danubius Hotel Aréna csapata, azaz a dolgozó személyzet is. A megjelenteket üdvözölte, Ferenczi István az Aréna szálló séfje, Lux Valter a Danubius Hotels F&B igazgatója, és Krivács András az MNGSZ elnöke. A bál menüjét felsorolni lehetetlenség, a csokiba mártott libamájtól, a maceszgombócos ököruszály levesen át, a vörösboros kakasig minden megtalálható volt a kínálatban. Bár mindent nem tudtunk végigkóstolni, de annyit elárulhatunk, hogy amit ízleltünk, azzal elégedettek voltunk. Hack Barnabáshoz, a Costes étterem fiatal szakácsához került az idei évben a vándorfakanál, melyet Nemeskövi Dénes séf adott át, mint a rendezvény tiszteletbeli díaszvendége. A belépőjegy, egyben a tombola is volt, amely sorsolásában, és a vendégek egész estés irányításában nagy segítséget, vállat Scwarcz András és Kelemen Endre is. Igazán jól éreztük magunkat, a szervezés, a bál és a zene összességében jó volt, így mást nem tehetünk, mint sok sikert kívánunk a következőhöz!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Mit tegyünk a rossz ajándékokkal? Még a karácsonyi ünnepek előtt járunk ugyan, de érdemes lehet felkészülni az ünnepek után …
A Nemzeti Egység Klaszter további taggal bővült! A Nemzeti Egység Klaszter további taggal bővült! A Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség immáron …