Főoldal Hírek Csőposta Új gyártósort adtak át a HELL szikszói üzemében

Új gyártósort adtak át a HELL szikszói üzemében

5 perc átlagos olvasási idő
0
961
 ehaccp_topbanner3.jpg

A kormány arra törekszik, hogy a munkát terhelő adók csökkentése, a szakképzés fejlesztése és a javuló befektetési környezet révén tovább erősítse a Magyarországon működő vállalkozásokat – jelentette ki Varga Mihály a HELL Energy Magyarország Kft. új gyártósorának átadó ünnepségén.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a kabinet az adócsökkentés kormánya kíván maradni a jövőben is, ezért továbbra folytatja az adóterhek mérséklését és az adórendszer egyszerűsítését.

A tárcavezető a Gazdaságvédelmi Akcióterv pontjait ismertetve elmondta: idén július elsejétől a szociális hozzájárulási adó két százalékponttal csökkent, amely egyszerre segíti a vállalkozások fejlődését és a munkahelyteremtést. Jövőre egy százalékponttal mérséklődik kisvállalati adó is, emellett több intézkedés segíti a vállalkozásokat a kedvező hitelekhez való hozzáférésben és a fejlesztések megvalósításában, ahogyan az adórendszer is tovább egyszerűsödik.

A miniszter kitért arra is, hogy bár a világgazdaságban a lassulás jelei mutatkoznak, a magyar gazdaság egyre jobban teljesít, az idei év első negyedévében 5,3 százalékkal erősödött, amely az Európai Unió egyik legmagasabb növekedése. Mint mondta: a beruházások kétszámjegyű emelkedése, a keresetek és a fogyasztás növekedése is a tartós bővülést vetítik előre. Varga Mihály kiemelte: a magyar gazdaság teljesítményéhez az észak-magyarországi régió is hozzájárult, Borsod-Abaúj Zemplén megye 2010 óta öt helyet lépett előre a megyék fejlettségi rangsorában, ezzel párhuzamosan mintegy 50 ezerrel emelkedett a munkában állók száma is, akiknek a kétharmada a versenyszektorban helyezkedett el.

Varga Mihály a HELL Energy beruházásáról szólva elmondta: a cég több mint 2 milliárd forintos fejlesztéséhez a kormány 1 milliárd forinttal járult hozzá. A fejlesztés 50 százalékkal emeli a gyár kapacitását a dobozos termékek előállításában, ez a többlet teljes egészében exportra kerül, tovább erősítve a vállalat külpiaci jelenlétét.

OPH/ Pénzügyminisztérium Kép: MTI/Czeglédi Zsolt/Pixabay
  • A lányok a kávét, a fiúk az energiaitalt kedvelik

    A fiatal nők jobban figyelnek az egészséges táplálkozás…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Erős lehet az őszi szálláshelyszezon

Erős lesz az őszi szezon a szálláshelyeken, a jelenlegi adatok alapján a szeptemberi és ok…